Факультети землевпорядкування і тваринництва та водних біоресурсів вітали родини школярів із міста Краматорськ Донецької області

14 травня 2018, 10:34

      Травневі вихідні сприятливі до яскравого проведення дозвілля, екскурсій та візитів до різноманітних куточків України. Ще й аж 4 вихідні дні спонукають до цього. Саме так вирішили родини школярів ЗОШ №3 м. Краматорська, що на Донеччині, і згодилися на пропозицію заступника директора з виховної роботи Анни Панчехи поїхати на екскурсію до міст Вінниці та Києва. Після неперевершених вінницьких фонтанів, спланували екскурсійну програму до столиці України. Серед великого різноманіття видатних місць Києва гості із цікавістю прийняли запрошення деканів Тараса Євсюкова та Вадима Кондратюка побачити НУБіП України. Чому саме НУБіП?


     Зі слів організатора заходу Анни Юріївни, ще минулого року на шкільному заході про навчальний заклад, де продовжує навчання, розповідала колишня випускниця та голова шкільного парламенту, а нині третьокурсниця факультету землевпорядкування Аліна Єфімова. Запам’яталися очі Аліни, які «горіли» під час розповіді про свій факультет, тому педагогічна цікавість і привела сьогодні до Голосіїва.


    Майже півсотня гостей відвідали НУБіП. Приїхали цілими родинами, адже екскурсія запланована для школярів 5-8 класів, тому багато хто з батьків захотів їх супроводжувати. А там долучилися ще й менші братики та сестрички, навіть 2 бабусі. Вікова категорія відвідувачів була різноманітною.
    Декани провели не одну організаційну зустріч, де ретельно спланували план заходу родинного формату. Адже нашою задачею було забезпечити дійсно цікаву екскурсію. Щоб були в захоплені усі.
    Стартував захід із виставки сучасного геодезичного обладнання перед першим навчальним корпусом, де викладачі кафедри геодезії та картографії провели майстер-клас із запускання БПЛ та інше. Потім екскурсія університетом і невелика офіційна інформація про НУБіП, знайомство з спеціальностями «Геодезія та землеустрій», «Водні біоресурси» та «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва». Враховуючи велику кількість школярів молодших класів, цю частину заходу не затягували і одразу ж запросили гостей до стайні.
     Ось тут було справжнє захоплення від малого до великого. Адже співробітники кафедри конярства катали усіх на конях, шотландських поні, а тих хто боявся - на фаетоні. Навіть очільники факультетів скористалися цією можливістю.


   

Потому, екскурсію продовжили на пасіці. Неперевершена розповідь про бджільництво в Україні професора Миколи Повознікова була дуже простою, але змістовною. Навіть 6-річний хлопчик Максим зрозумів, що краще жити по «принципу бджоли» і бачити скрізь квіточки, а ніж по «принципу мухи», які скрізь бачать бруд. Доречи глибока мораль цього вислову заставила задуматись навіть дорослих.
     А де ж в Україні зустрічають гостей без частування?
     Тому під чітким керівництвом декана Вадима Кондратюка були приготовані найсмачніший (зі слів школярів) куліш в казані та м'ясо на грилі. Під час обіду чули відгуки дітей та їх батьків. Сподобалось, безперечно, усім.
     Ми не знаємо, чи стануть усі ці діти нашими студентами, але впевнені в одному, що ця зустріч залишиться в їх пам’яті надовго. Як мінімум, нам було що показати, а родинам школярів, було що подивитися. Тепер, відвідуючи інші навчальні заклади, вони будуть порівнювати його з НУБіП. І тут той прорив, який ректорат і факультети зробили за останні роки для покращення своєї матеріально-технічної бази, залишить багато популярних та розрекламованих навчальних закладів позаду.


      Які ми зробили для себе висновки?
      Захід саме родинного формату ми провели вперше. Повірте, це набагато ефективніше, ніж їздити з буклетами і, часом, нудними розповідями по школах. Адже, як процитував відомий у народі вислів заступник декана Сергій Грищенко «краще один раз побачити, а ніж сто разів почути».
Проте, запрошувати гостей потрібно коли є і розказати, і показати щось своє, власне, «родзинку» факультету, яка його відрізняє від інших подібних. Як от сучасний геодезичний парк землевпорядників чи оновлені і сучасні лабораторії тваринників. Це спонукає нас не сидіти на місці, а розвиватися у ногу з технічним прогресом і потребам сьогодення.
     Зі слів батьків і вчителів, вони вражені масштабністю території університету, сучасно облаштованими корпусами, аудиторіями та лабораторіями. А ще більше молодими науковцями, які навіть офіційну інформацію доносять нестандартно, доповнюючи мультимедійними презентаціями та відеороликами. Сподобалась, власне, сама організація і гостинність заходу.
     А наприкінці зустрічі заступник директора Анна Юріївна вже домовлялася з Тарасом Євсюковим та Вадимом Кондратюком про візит учнів 9-10 класів школи саме до НУБіП (без супутніх візитів у інші міста) в червні місяці. Тому в планах розглядаємо можливість залучити й інші факультети, які можуть пишатися своїми досягненнями. А подібні заходи запропонувати іншим школам, які запроваджують екскурсії вихідного дня у столицю.
     Отож, колектив обох деканатів задоволений вперше організованим родинним форматом заходу, як є ще однією формою профорієнтації. Ми дійсно і відпочили, і провели час з користю.

Заступник декана факультету землевпорядкування
Наталія Мединська

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook