Марія Кучерук розповіла про реалії та переваги органічного виробництва каналу UA:TV

10 травня 2018 року

Фактори забруднення навколишнього середовища (радіація, викиди заводів і фабрик у атмосферу, забруднення ґрунтів відходами тваринництва) наявність ГМО, пестицидів, гербіцидів в кормах для тварин; застосування у тваринництві антибіотиків, стимуляторів росту, використання барвників, консервантів, підсилювачів смаку призводять до отримання продуктів харчування низької якості. Внаслідок їх споживання у людей розвиваються серйозні алергічні реакції (особливо у дітей), розлади травної системи, онкологічні захворювання, тератогенні, мутагенні, гонадотоксичні наслідки.
Надзвичайно небезпечним є неконтрольоване застосування антибіотиків для профілактики хвороб у тваринництві, внаслідок чого розвиваються антибіотикорезистентні високопатогенні штами мікроорганізмів, які здатні передаватися до людей і унеможливлюють лікування.
Усвідомлення негативного впливу діяльності людини на довкілля, агроценози і безпосередньо на здоров’я людей призвело до появи органічного сільського господарства.
Про реалії та переваги органічного виробництва каналу UA:TV розповіли кандидат ветеринарних наук Марія Кучерук та голова фермерського господарства «Дача» Олександр Щербина.

Марія Кучерук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook