ПРОФОРІЄНТАЦІЯ СПІВРОБІТНИКАМИ КАФЕДРИ ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ У КИЇВСЬКИХ ШКОЛАХ

24 березня 2018 року

У понеділок, 19 березня, та середу, 21 березня 2018 року, доцентами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Раїсою Слободян, Оленою Семенко та Іриною Пашкевич, а також співробітниками кафедри, ст. лаборантом Анною Овчінніковою і студентом 2-го року навчання ОС «Магістр» Олександром Філіпенком, було проведено профорієнтаційну роботу з учнями 8-11 класів школи № 269 м. Києва.


Викладачі кафедри ознайомили учнів з перевагами навчання і профілюючими предметами для вступу на факультет ветеринарної медицини. Акцентували увагу також на Дні відкритих дверей, які заплановано 29 березня 2018 року, олімпіаді для майбутніх абітурієнтів та діючих підготовчих курсах для вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України і їх доступній вартості.
Потенційних вступників було запрошено відвідати сайт факультету та більш детально ознайомитись із можливостями навчання на факультеті ветеринарної медицини з подальшим вступом на різноманітні магістерські програми.


Школярам в навчальній аудиторії було презентовано наочно мікро- і макропрепарати з колекції кафедри паразитології та тропічної ветеринарії.
Упродовж спілкування, викладачі ознайомили учнів з найбільш небезпечними паразитарними хворобами тварин та людини – зоонозами. Було акцентовано, що основним в профілактиці здоров’я тварин і людини за зоонозів є проведення дегельмінтизації та дотримання правил особистої гігієни. Наголошувалося, що паразити здатні поселятися в організмі людини і проникати у різні тканини, внутрішні органи та спричиняти відповідні зміни і порушення їх функцій.


Упродовж заняття, учні з цікавістю розглядали препарати гельмінтів, кліщів та комах. У ході спілкування було з’ясовано, що більшість школярів мають своїх домашніх улюбленців, а саме собак та котів. Тому викладачами кафедри було наголошено, що джерелом паразитарної інвазії для людини, в більшості випадків, можуть бути і домашні тварини.


Школярі проявили неабиякий інтерес до різноманітних личинок комах, паразитичних червів та їх проміжних хазяїв, зокрема молюсків, пуголовків жаб, мух, комарів і жуків-носорогів. Також задавали питання стосовно препаратів та їх різних форм для лікування тварин і людини.


На завершенні зустрічі викладачі кафедри подякували за увагу, активне спілкування і запитання та запросили на навчання з побажанням визначитися з майбутньою професією стати лікарем ветеринарної медицини у НУБіП України!

Наталія Сорока,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook