Медичний факультет Жешувського університету: декан Лариса Баль-Прилипко вивчила досвід польських колег

13 січня 2018 року

Завершила своє стажування декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Лариса Баль-Прилипко відвідуванням Медичного факультету Жешувського університету (Польща). Історичні моменти пов’язані зі створенням у 1992 році Інституту фізичного виховання у Вищій педагогічній школі в Жешуві. В 2005 році факультет почав функціонувати як самостійний підрозділ Жешувського університету під назвою Факультет наук про здоров’я. В 2006 році Рішенням Сенату Університету був перейменований на Медичний факультет. 

Одразу ж після зустрічі декан Медичного факультету запропонувала відвідати лабораторії та навчальні аудиторії факультету для обміну досвіду організації наукових досліджень та подальшої взаємовигідної діяльності.

Спеціально для фоторепоражу Лариса Баль-Прилипко зауважила на якість виконання плакатів та стендів унаочнення навчального матеріалу. На думку декана, вона суттєво відрізняється на нашу користь. 

  

Варто їздити за кордон і обмінюватись досвідом, ще більш варто подивитись чим же ми відрізняємось від університетів Польщі, аж нічим, доволі просторі комп'ютерні класи у НУБіП України дають великої фори комп'ютерним класам Жешувського університету. 

    

  

  

Окреме питання - це лабораторії для наукових досліджень, навчальні лабораторії, які обладнанні надсучасним обладнання, що в свою чергу закуповувалось за рахунок грантів, які отримують науковці факультету.

  

  

  

А що стосується навчальних та лекційних аудиторій, то у нашому університеті вони на порядок вищого гатунку. Лише хочу зауважити, що якість аудиторій то не показник університету, а от вартість навчання, певно є показником. Навчання у Жешувському університеті, наприклад, на факультеті харчових технологій коштує 3000 Євро, а еквівалент гривні - це 99 000 грн./рік. То ж в цьому напрямку нам є куди прямувати.

  

Що найцікавіше, що "навчальні" піраміди здорового харчування та фізичної активності у нас одні, хоч і розмовляємо на різних мовах. То ж можемо сказати, що ми крокуємо в ногу з часом та європейськими колегами.

  

  

Такі зустрічі дають змогу отримати багато цікавих ідей, поділитись власним досвідом та придивитись щось у партнерів. Багато планів про співпрацю у майбутньому є у Лариси Вацлавівни. 

 Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook