В ГОСТЯХ У КОМПАНІЇ «АГРОПРОДСЕРВІС»

24 листопада 2017 року

      Директори інститутів та коледжів, що входять до Національного університету біоресурсів і природокористування України, на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи С. М. Квашою та начальником відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання О. В. Єреськом у другий день роботи семінару-наради «Перспективи підготовки фахівців за робітничими професіями в аграрних закладах вищої освіти» були гостями компанії «Агропродсервіс». Побачивши сучасне аграрне підприємство (с. Настасів), змогли також оглянути, як працює галузь переробки (Тернопільський м’ясокомбінат). Жива розмова, змістовні питання, все вказувало на те, що керівники університету та директори відокремлених підрозділів мають масштабне мислення, всебічне зацікавлення, дбають про майбутнє своїх студентів та розуміють, що самих знань для працевлаштування випускників замало. Має бути практика та тісна співпраця з виробничниками. Це і є запорука того, що освіта готуватиме потрібних фахівців, а бізнес отримуватиме спеціалістів, які точно не захочуть їхати за кордон.
     Підприємства компанії «Агропродсервіс» потребують на сьогодні фахівців за спеціальностями: механізатор, агроном, ветеринар, водії на вантажний автотранспорт, оператор свинокомплексів, оператор лінії харчового виробництва. В галузі переробки є потреба в таких спеціальностях: технологи харчової промисловості, інженери-механіки, лаборанти хіміки, біологи, бактеріологи, спеціалісти по контролю якості продукції, спеціалісти з оптимізації процесів, оператори лінії виробництва харчової продукції, вантажники. С. М. Кваша зазначив: «Діяльність університету пов’язана з аграрними спеціальностями». В ході зустрічі проректор університету і генеральний директор компанії домовились про дві форми спілкування – двосторонні візити з метою відбору студентів і стажування викладачів, а також круглі столи в режимі он-лайн. Також зародилася думка перейти на форму тісних стосунків із формування замовлень для виконання окремих наукових робіт, пошуку партнерів для логістики і маркетингу, оскільки в університеті є факультет харчових технологій, який спеціалізується на м’ясних продуктах.
     Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський розповів про готовність адаптувати студента в умовах сучасного підприємства, що стане можливістю повноцінно забезпечити практичну сторону навчання в аграрних закладах. «У ході екскурсії ми отримали високу оцінку від шанованих гостей, які прибули на Тернопільщину. Вони докладають усіх зусиль, щоб підготувати кадри для виробництва. Наші відносини з цими навчальними закладами будуть мати конструктивний характер. Ми повинні виробити окрему модель для зручної співпраці», - підсумував зустріч господар.

Директор
Бережанського агротехнічного коледжу
Світлана Пилипишин


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook