На факультеті ветеринарної медицини вібулась науково-практична конференція присвячена всесвітньому дню боротьби зі сказом: «Сказ: ерадикація до 2030 року»

1 жовтня 2017 року

   28 вересня ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СКАЗОМ (World Rabies Day), заснований з ініціативи Глобального альянсу з контролю сказу (Global Alliance for Rabies Control) і щорічно відзначається 28 вересня, починаючи з 2007 року, при підтримці безлічі організацій охорони здоров'я. Вивчення проблеми сказу тварин, а особливо що стосується контролю та нагляду інфекції в Україні та світі є пріоритетним напрямком наукової роботи кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи. Саме тому, завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи д.вет.н., професор Недосєков Віталій Володимирович, який є відомим як в Україні так за її межами рабіологом, виступив з ініціативою провести науково-практичну конференцію «Сказ: ерадикація до 2030 року».

     29 вересня 2017 року на факультеті ветеринарної медицини відбулася науково-практична конференція «Сказ: ерадикація до 2030 року» за участі представників Міністерства охорони здоров'я України, Держпродспоживслужби, ветеринарних та медичних науковців, що працюють в організаціях які займаються питаннями протидії сказу в Україні та світі. Відкрив конференцію декан факультету ветеринарної медицини д. б. н., професор, академік НААН України Цвiлiховський Микола Iванович. Також активну участь приймали науково-педагогічні працівники факультету ветеринарної медицини, зокрема кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи, які виступили з доповідями та прийняли активну участь в обговоренні.

  

     Було привернуто увагу до ряду питань, таких як: епізоотологія сказу в Україні і світі, серелогічний моніторинг сказу, наукові досягнення лабораторії нейроінфецій ІВМ НААН, молекулярно-генетичні дослідження сказу, методи контролю імуногенностіантирабічних вакцин та проблеми специфічної діагностики сказу в Україні.

Максим Жуковський

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook