Вступна кампанія 2017: нових студентів по осені рахують

15 серпня 2017 року

     Сьогодні під головуванням Станіслава Ніколаєнка пройшло одне з заключних засідань приймальної комісії. На порядку денному першим питанням стояло надходження заяв від вступників до магістратури заочної форми навчання та розподіл обсягів держзамовлення за освітніми програмами. Як зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук, цього року кількість бажаючих навчатися за контрактом значно зросла. За умов договору висловили бажання навчатися 485 осіб, а на 209 місць державного замовлення претендують 665 осіб, які сьогодні почали складати вступні випробування.

     За поданням деканів факультетів та директорів ННІ приймальна комісія затвердила пропонований ними розподіл місць державного замовлення за освітніми програмами.

  

     Другим питанням розгляду стали результати зарахування студентів на бакалаврат та в магістратуру за денною формою навчання. На перший курс бакалаврату зараховано 1986 осіб. Порівняно з минулим роком, як зазначив Віктор Шевчук, університет «в плюсах». Це стало можливим завдяки збільшенню числа студентів, зарахованих на контракт. На базі повної загальної середньої освіти: за кошти бюджету 755 осіб, за умов договору 650. На базі молодшого спеціаліста: 465 на місця держзамовлення і 117 за контрактом. На 28 серпня планується зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка з першокурсниками-контрактниками.

  

     Цікавою виявилася коротка інформація декана юридичного факультету Олени Ярої стосовно попередніх результатів ЗНО для вступників в магістратуру на спеціальність «правознавство». Цікавою тому, що в найближчі роки практика вступу через ЗНО буде розширена на інші спеціальності, тож до цього треба бути готовими. Хоч остаточні результати будуть відомі 18 серпня, декан звернулася з проханням до ректорату надати додаткові ліжко-місця в гуртожитках, оскільки факультет цього року збільшив ліцензійний обсяг і практично його заповнив.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про прийом в аспірантуру і докторантуру: документи приймають по 28 серпня 2017 року. Він підкреслив, що державне замовлення повинне бути виконане. Ще одне питання, яке підняв перший проректор, – стан готовності навчальних корпусів і гуртожитків до нового навчального року. За окремим графіком буде здійснено комісійний обхід і за його результатами прийняті відповідні рішення.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook