Підводимо підсумки профорієнтаційної роботи, вступної кампанії і визначаємо новий освітній курс

1 серпня 2017 року

 1 серпня за кілька годин до офіційного оприлюднення рейтингових списків вступників до бакалаврату на місця державного замовлення на базі повної загальної середньої освіти члени приймальної комісії зібралися на нараду, аби проаналізувати стан справ.

Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук навів показники минулого року: за результатами широкого конкурсу було рекомендовано на денну форму навчання за держамовленням 1052 особи. Через недосконалість системи вступу і особисті причини вступників на навчання зарахували 936 студентів. Цього року у разі вільних державних місць після зарахування на бюджет і контракт, ми матимемо змогу провести дозарахування на держбюджет. Тут, як і при загальному вступі, пріоритетне право матимуть пільгові категорії. 

 
Що ж до магістратури, то наразі вступники на денну форму здають екзамени, а на заочну форму – до 14 серпня триває прийом документів.
 
 
 
Завідувач підготовчого відділення Оксана Багацька доповіла про результати участі в конкурсі вступників, які закінчили підготовче відділення. Всього таких 88, 60 з них отримали додаткові бали. В цілому ж слухачі відділення добре склали ЗНО. 56 випускників обрали різні спеціальності нашого університету і вказали НУБіП першим пріоритетом. Аби збільшити число бажаючих навчатися на підготовчих курсах, агресивну рекламну кампанію потрібно починати у вересні-жовтні, коли випускники шкіл починають визначатися з планами на майбутнє.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін запропонував виокремити найкращий досвід ведення профорієнтаційної роботи деканатами і дирекціями та на основі цього напрацювати загальну концепцію системи профорієнтаційної роботи.
 
 
 
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що остаточні висновки будуть зроблені на серпневій вченій раді. Проте, вже зараз можна говорити про необхідність визначення нового освітнього курсу університету. Кафедра має стати центром освітнього процесу. Аналізуючи цьогорічну вступну кампанію, виникає запитання: хто ж має займатися профорієнтацією? Відповідь очевидна: викладач, професор, завідувач кафедрою, до якого йдуть навчатися. Очевидно визріли зміни і в кадровій політиці. Для всіх запроваджувати, наприклад, трирічний випробувальний термін, давати час проявити себе, а вже потім заключати контракт. Мусимо запрошувати молодих, амбітних докторів наук з інших вишів, які мають високий індекс цитованості, публікації в міжнародних фахових виданнях і в яких, як кажуть, горять очі для роботи. Все це стане предметом обговорення на нашому віче в кінці місяці, підсумував ректор.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook