ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЕКТУ «AGRISTART» КОМПАНІЄЮ «AGRILAB»

23 червня 2017 року

    20 травня директор компанії «Agrilab» Ярослав Іванович Бойко спільно із завідувачем кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Анатолієм Вікторовичем Бикіним презентував навчальнo-практичний інноваційний агропроект «AgriStart» студентам 3 курсу агробіологічного факультету, які обрали спеціалізацію «Агрохімія і ґрунтознавство»

     Ярослав Іванович Бойко зазначив, що станом на сьогодні у світі, а останніми роками і в Україні, особливо значного розвитку набувають інноваційні напрями агрохімсервісу, які базуються на сучасних методиках визначення якості грунтових ділянок за використання дронів та ГІС-технологій, створенні агрохімічної документації, диференційованому внесенні добрив, комплексній агрохімічній діагностиці полів тощо. Адже, саме ці підходи дозволяють підприємцям раціонально використовувати добрива з метою ефективного використання коштів господарства.
Проте, нині у сільськогосподарському виробництві спостерігається значний дефіцит у агрохіміках-грунтознавцях, особливо із глибокими знаннями агрохімсервісу за точного землеробства.

      

    Представлений проект «AgriStart» має за мету відкрити доступ студентам аграрних спеціальностей до новітніх технологій; залучити їх до світових агрономічних практик; сприяти практичній реалізації у агровиробництві здобутих теоретичних знань; підготувати висококваліфікованих фахівців, конкурентоспроможних на міжнародному ринку.

   

    Проект «AgriStart» передбачає проведення практичних семінарів, конкурсів практичних розробок, майстер-класів із провідними агрекспертами із США, Європи та Канади; виконання науково-дослідних проектів із визначення ефективності елементів точного землеробства; проходження практик із наступним працевлаштуванням у провідні компанії України; конкурси на отримання стипендій та грантів на стажування у провідних компаніях-партнерах США, Європи і Канади.

       

     Анатолій Вікторович Бикін звернув увагу на те, що лекційні та лабораторні заняття по дисциплінах, які викладає кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, оновлюються із врахуванням можливостей, які надає компанія «Agrilab» у межах проекту «AgriStart» з метою підвищення відповідності навчання до вимог сучасного виробництва. Це дасть змогу нашим випускникам стати більш конкурентоспроможними на ринку праці у боротьбі за омріяну вакансію у провідних агрофірмах. Та запросив талановитих, старанних та амбітних студентів до співпраці.

Надія Бордюжа, доцент кафедри


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook