Кафедра аграрного консалтингу та сервісу провела курси підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників

10 квітня 2017 року
НУБіП України

 

 

      
      В ННІ післядипломної освіти з 27.03.2017 по 7.04.2017 р. на кафедрі аграрного консалтингу та сервісу пройшли щорічні курси підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників. Програма курсів включала широкий спектр актуальних питань з розвитку сільськогосподарського дорадництва в Україні.
       Курси традиційно відкрила директор ННІ післядипломної освіти НУБіП України Марія Кулаєць.


       

       Про важливість ролі дорадництва в сільському розвитку та його нормативно-правове забезпечення висвілив в своїй лекції Роман Корінець, координатор Робочої групи з питань сільського розвитку при Мінагрополітики України. Іван Паньків, Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, розповів слухачам про сучасний стан та нові напрями розвитку дорадництва в Україні.

 

 

   

 

     Група слухачів курсів дорадників, які об’єдналися ідеєю Івана Паньківа про створення родинного сімейного господарства

      Особливий інтерес та дискусії викликала лекція професора, члена-кореспондента НАН України, зав. відділом економіки і політики аграрних перетворень Інституту економічного прогнозування НАН України Олени Бородіної про європейську політику у сільському розвитку та інституційні засади її імплементації в Україні.

      Про навчальні програми для підготовки спеціалістів з дорадництва, а саме нову магістерську програму з менеджменту за спеціалізацією «Дорадництво», сертифікацію дорадників та експертів-дорадників, ролі дорадництва в розвинутих країнах світу та його значення в умовах зміни клімату на землі говорила Тетяна Кальна-Дубінюк, д.е.н., професор, завідувач кафедри агарного консалтингу та сервісу.


     

       Перед слухачами виступив Сергій Саяпін, провідний викладач кафедри інформаційних технологій університету, який представив можливості поширення знань і інформації за допомогою електронної системи дорадництва, що організована на базі НУБіП України.
     Інноваційним напрямом дорадництва були присвячені презентації викладачів кафедри аграрного консалтингу та сервісу доцентів, к.е.н. Вікторії Самсонової, Ірини Кудінової, Лілії Рибак. Про розвиток сільського туризму та, зокрема, апітуризму в контексті ПР-косалтингу розкрила в своїх презентаціях доцент Олена Локутова.

 

     По закінченню курсів директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць привітала слухачів та в урочистій обстановці вручила їм свідоцтва про підвищення кваліфікаці з дорадництва. Тепер вони зможуть здавати кваліфікаційний іспит для отримання кваліфікаційного свідоцтва і включення в Реєстр дорадників і експертів-дорадників України.

 


     

     Заключним акордом курсів було відвідування Голосіївської навчально-дослідної пасіки, де гостей радо зустрів завідувач кафедри конярства і бджільництва доктор с.-г. наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Микола Повозніков.


     

     Незабутні враження залишились у дорадників після відвідування Музею лікарських рослин та Музею бджільництва, створеного к. біол. н. Володимиром Біленко, який ознайомив присутніх з унікальною експозицією, відповів на численні питання та пригостив слухачів чаєм з лікарських трав.
      Розвиток дорадництва в Україні успішно продовжується.


Завідувач кафедри аграрного 
консалтингу та сервісу
Тетяна Кальна-Дубінюк,

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook