Професор Відьмаченко А.П. став співробітником кафедри фізики НУБіП України

3 березня 2017, 20:37

 З березня 2017 року професор Відьмаченко Анатолій Петрович зарахований на повну ставку професора кафедри, раніше на протязі багатьох років він працював сумісником. Відьмаченко А.П. - відомий учений-фізик, доктор фізико-математичних наук, професор, академік АН ВШ України з 2009 р., дійсний член-кореспондент Національної Академії наук Республіки Болівія, член Міжнародного Астрономічного Союзу.
Займається вивченням варіацій оптичних, динамічних, кінематичних характеристик і фізичних параметрів атмосфер планет Сонячної системи та екзопланет, експериментальній сейсмології атмосфер планет-гігантів. Активно працює над виготовленням і дослідженнями фотометричної, спектральної і поляриметричної апаратури для дистанційного дослідження тіл Сонячної системи та екзопланет.
Анатолію Петровичу вперше вдалося зареєструвати власні коливання в атмосферах Юпітера і Сатурна, а разом з колегами - виявити сезонні зміни в атмосферах Юпітера і Сатурна.
Брав участь у міжнародних кооперативних програмах по наземному супроводженню космічних досліджень комети Галлея, по вивченню атмосфери Юпітера, по дослідженню хромосферної активності зірок Нашої Галактики, по пошуку планет навколо подвійних зоряних систем.
В останні роки працював завідувачем відділу Фізики планетних систем ГАО НАН України. Відьмаченко А.П. є автором понад 300 наукових праць, в тому числі – монографій та статей у виданнях, які входять до НМБ «Scopus».
Співробітники кафедри вважають таке поповнення колективу достойним надбанням, яке сприятиме підвищенню якості навчального процесу та активності наукової діяльності в університеті.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook