На гуманітарно-педагогічному факультеті відкрилась осіння школа для абітурієнтів

2 листопада 2016 року

     31 жовтня 2016 р. пройшло урочисте відкриття осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» на базі кафедри романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету. Це стало можливим завдяки плідній співпраці та попередній роботі викладачів кафедри, керівництва факультету та університету зі загальноосвітніми навчальними закладами, зокрема, з гімназією № 179 і спеціалізованою школою I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №15 м. Києва.

     Подібний захід в стінах нашого університету проводиться вперше. На відкритті були присутні школярі вищезазначених шкіл, завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін, завідувач кафедри англійської філології Наталія Арістова, науково-педагогічні працівники кафедри романо-германських мов і перекладу, вчителі шкіл міста. Справжньою несподіванкою для всіх стала зустріч з носієм мови Пітером Кайлом, громадянином США, який приїхав на роботу в університет за програмою академічних обмінів імені Фулбрайта, що фінансується урядом США.

     Учнів привітав завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін. Він побажав їм за період роботи осінньої школи дізнатися якомога більше про професії викладача та філолога і обрати ту професію, що припаде їм до душі.

     Пітер Кайл розповів, наскільки важливим було для нього вперше переступити поріг університету і дізнатися більше про життя у ньому, аби у майбутньому зробити правильний крок і також мати можливість знайти саме ту професію, яка приносила б йому задоволення та дала можливість побачити світ.

     Ведучи церемонію відкриття школи студентки 3 курсу 2 групи Марина Щербина, Анастасія Літвінська стисло розповіли про систему підготовки філологів на випускних кафедрах факультету, детально зупинилися на перевагах навчання в університеті, а також на перспективах успішного працевлаштування та самореалізації в майбутньому.

     Демонстрація профорієнтаційних відеороликів, що були зняті за активної участі кафедри культурології, студентів-філологів і самих абітурієнтів, викликала бурю позитивних емоцій, теплі відгуки та слова вдячності, передусім, режисеру, студенту 3 курсу 2 групи Владиславу Чернову.

     Олена Бабенко, модератор школи «Юний філолог», ознайомила присутніх з програмою школи англійською мовою, анонсувала основні заходи та побажала успіхів у навчанні.

    Учні прийняли присягу школи, в якій пообіцяли бути уважними та активними слухачами, поважати традиції гуманітарно-педагогічного факультету та сумлінно оволодівати новими знаннями.

     Друга половина дня була також насичена пізнавальними та інтерактивними заходами. Абітурієнти активно долучилися до дискусії «Англійська мова та кар’єра у ХХІ столітті», яку підготували члени наукового гуртка «Подорож країнами і континентами» Катерина Дячук, Марина Щербина, Анастасія Літвінська. За організаційну роботу відповідали Каріна Погукай, Інна Балас, Вероніка Бондар, Вікторія Богданьок.

     По закінченню дискусії абітурієнти відвідали Музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського, насолодилися приємними враженнями у ботанічному саду та дізналися багато нового і цікавого із уст досвідчених екскурсоводів.

     Перший день осінньої школи завершився на радісній ноті. Школярі із нетерпінням очікують на інші цікаві майстер-класи, лекції та екскурсії, які запропонував гуманітарно-педагогічний факультет під час осінніх канікул.

Олена Соловйова,
старший викладач кафедри романо-германських мов і перекладу 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook