На посаду голови Студентської організації університету претендують п’ять кандидатів

18 жовтня 2016 року

     Центральна виборча комісія завершила прийом документів від претендентів. 17 жовтня вони зібралися для знайомства один з одним, та прослухати інформацію щодо порядку проведення виборів.

     Отже, у виборах беруть участь:

  1. Забуга Тимофій Олександрович – студент ННІ лісового і садово-паркового господарства, 2 курс, група СПГ-1501.
  2. Вакарчук Ілля Вікторович ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, 3 курс, ЕЕТС – 1401.
  3. Соболєва Катерина Євгеніївна – студентка юридичного факультету, 2 курс, 3 група.
  4. Дергай Руслан Юрійовичфакультет конструювання та дизайну, 4 курс МАШ-1301.
  5. Негур Анастасія Олександрівна – студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, 2 курс, 1 група.

      

Тимофій Забуга                       Катерина Соболєва                 Ілля Вакарчук

   

Руслан Дергай                           Анастасія Негур

     Звертаючись до претендентів, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко зазначив, що бути головою студентської організації – відповідальна місія та важлива ланка у самовдосконаленні. Але якщо так станеться, що хтось з Вас не буде переможцем, не варто опускати руки, потрібно працювати разом, адже студентство – одна велика і дружня родина, зазначив він.

     Голова лічильної комісії Дмитро Стецюк прийняв заяви від кандидатів та оголосив про допуск до участі у перегонах, а також розповів про порядок проведення, виборчі округи та процедуру оголошення результатів.

Коли голосувати?

     Голосування проводитиметься 27 жовтня з 800 до 1800 без перерви. Тобто, виборці, які на 18-у годину прийдуть до дільниці, матимуть право проголосувати. О 1755 голова ОВК оголосить про закінчення голосування та зачинення виборчої дільниці о 1800.
     О 18-й годині один з членів ОВК підійде до входу в приміщення для голосування, запросить усіх виборців, які ще не проголосували, зайти в приміщення та зачинить двері. Отже, ті, хто прийде голосувати о 1801 і пізніше, вже не зможе цього зробити.

Де голосувати?

     Виборчий округ №1 – навчальний корпус №1 (ННІ лісового та садово-паркового господарства, факультет тваринництва та водних біоресурсів. Місце проведення: хол навчального корпусу.

     Виборчий округ №2 – навчальний корпус №4 (агробіологічний факультет, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології). Місце проведення: хол навчального корпусу.

     Виборчий округ №3 – навчальний корпус №10 (економічний факультет, факультет аграрного менеджменту). Місце проведення: хол навчального корпусу.

     Виборчий округ №4 – навчальний корпус №11 (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, гуманітарно-педагогічний факультет, факультет конструювання та дизайну, механіко-технологічний факультет, факультет інформаційних технологій). Місце проведення: хол навчального корпусу.

     Виборчий округ №5 – навчальний корпус №12 (факультет ветеринарної медицини, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК). Місце проведення: хол навчального корпусу).

     Виборчий округ №6 – навчальний корпус №6 (факультет землевпорядкування, юридичний факультет). Місце проведення: аудиторія № 222.

Який документ дає право отримати бюлетень?

     Вирушаючи на дільницю, не забудьте взяти із собою свій паспорт або студентський квиток. Пред’явивши один з цих документів члену ОВК, ви отримаєте виборчий бюлетень, щоб проголосувати.

Яка процедура отримання виборчого бюлетеня?

     Прийшовши на свій виборчий округ та зайшовши безпосередньо до приміщення для голосування, вам потрібно:
1) знайти табличку з назвою факультету/ННІ та курсом вашого навчання і підійти до відповідного столу;
2) пред’явити члену ОВК свій документ, що посвідчує особу;
3) за наявності вас у списку виборців на цій дільниці – поставити в ньому у відповідній графі підпис про отримання виборчого бюлетеня.

Якщо у списку виборців неправильно зазначені ваші дані?

     Якщо виявилося, що в списку виборців ваші персональні дані внесли з помилкою (неправильно написали прізвище, ім’я, по батькові), то проголосувати Ви зможете. Але за умови, що, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме Вас.

Якщо я хочу проголосувати проти всіх?

     У бюлетенях відсутня графа «Не підтримую жодного кандидата» чи «Проти всіх». Тож маєте чітко визначатися зі своїм волевиявленням.

Хто може перебувати в кабінці для голосування?

     У кабінці для голосування ви маєте перебувати самі, крім випадків, коли внаслідок фізичних вад самостійно не можете заповнити виборчий бюлетень. У цьому разі ви можете скористатися допомогою іншого виборця, крім членів виборчої комісії, кандидата на посаду голови Студентської організації університету, його довіреної особи, офіційного спостерігача, попередивши про це голову чи іншого члена ОВК.

Якщо ви зробили помилку у бюлетені?

     Якщо Ви випадково зіпсували виборчий бюлетень або ж помилилися в ньому, то маєте право замінити його один раз. Для цього вам потрібно невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав бюлетень, з проханням видати інший. 
     Інший виборчий бюлетень видається тільки в обмін на неправильно заповнений. У цьому разі в списку виборців навпроти прізвища виборця, який допустив помилку при заповненні виборчого бюлетеня, уповноважений член ОВК робить відповідну позначку про видачу бюлетеня взамін фактично зіпсованого, що засвідчує своїм підписом.

Чи можна виборцю залишатися на дільниці після голосування?

     Вкинувши бюлетень до скриньки, ви маєте залишити приміщення для голосування – виборець може знаходитися на дільниці лише впродовж часу, необхідного йому для здійснення голосування.

     Вже почалася передвиборча агітація, тож закликаємо усіх обирати студентського лідера згідно власної думки, а усім кандидатам побажаємо успіху у виборчих перегонах.

Ходій Дар’я
фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook