Вступна кампанія 2016: персоналії, статистика дня і динаміка тижня

14 липня 2016 року

 Поки Міносвіти обіцяє за найближчі три-чотири дні відновити роботу електронної бази, випускники навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації голосують за НУБіП своїми дипломами молодших спеціалістів, а вчорашні школярі – атестатами та сертифікатами ЗНО. І перші, і другі  - з доволі високими показниками. 200 балів випускника Ладижинського коледжу Вінницького НАУ Василя Мензула, який обрав для заочного навчання в нашому університеті спеціальність «агроінженерія» – тому підтвердження. Її ж обрав і військовослужбовець Богдан Менделюк, який проходить службу – в зоні проведення АТО. Чи функціонує ЄДЕБО, чи ні – він приїхав до Києва особисто, щоб подати заяву особисто. Учасник бойових дій, Богдан кілька років тому з відзнакою закінчив Любешівський технічний коледж Луцького національного технічного університету. А продовжити навчання воїн вирішив у НУБіП.

 
Випускниця Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства Катерина Савченко теж вирішила пов’язати подальше навчання з провідним дослідницьким університетом – НУБіП. Подавати сюди документи дівчині  порадили її педагоги по технікуму. Тож подала вона заяву за тією ж спеціальністю, яку набула там, і стосується вона електрифікації, обслуговування та ремонту електротехнічних установок в АПК. Ще однією поважною причиною, говорить Катерина, що спонукала її приїхати до голосіївського вишу, стали високі позиції НУБіП в освітніх рейтингах. Вона, до речі, далеко не єдина представниця цього технікуму: на момент розмови до нас приєднався її товариш Сергій Волошин – випускник бакалаврату ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Юнак вирішив продовжити навчання в магістратурі і всіляко схвалює вибір подруги. Бо саме цей інститут відомий в Україні своєю прекрасною навчальною базою і науково-педагогічним колективом.
 
 
 
 
 
Ветеринарна медицина ось вже кілька днів очолює список лідерів спеціальностей, які обирають вступники. Юрій Ярошенко і Тарас Сергійчик з Козелецького ветеринарного технікуму Білоцерківського НАУ звернув увагу на високі рейтинги НУБіП та можливості гідного працевлаштування, відповідно й документи подали до нашої приймальної комісії. 
 
 
 
 
Аналізуючи загальну картину надходження заяв за перші три дні вступної кампанії, зазначимо: найвищим попитом користуються спеціальності «інженерія програмного забезпечення», «комп’ютерна інженерія», «право», «філологія», «харчові технології». Конкурс на місця державного замовлення тут вже перевалив далеко за двійку. А на 50 ліцензованих місць на спеціальність «соціальна робота» подано вже 58 заяв від випускників шкіл та ще вісім – від молодших спеціалістів. Приємно, що більшість з них обирають наш університет першим пріоритетом. Серед випускників технікумів – відмінниці Аліна Муляр та Оксана Заболотна, які закінчили Бердичівський педагогічний коледж з дипломом з відзнакою. Визначальним у їхньому виборі стала профорієнтаційна активність викладачів профільної кафедри гуманітарно-педагогічного факультету, які зуміли переконати дівчат обрати наш виш. 
 
 
 
 
Коротка традиційна статистика дня. Загалом на бакалаврат подано більш ніж 3300 заяв, до магістратури – за 1600. Детальні цифри - у розділі офіційного сайту Хід надходження заяв.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook