На кафедрі громадського здоров’я та нутриціології відбулась відкрита лекція доцента Олександра Мартинчука з дисципліни «Фізіологія та епігенетика харчування»
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
«Ми є те, що ми їмо!»
Гіппократ
Гармонійне функціонування організму – це належна робота всіх його складових. Серед них особливе місце посідає травна система людини. Відмінність та складність процесів, що відбуваються в шлунково-кишковому тракті, роблять його однією з ключових систем, від якої залежить наше здоров'я.
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
Робота цієї системи безпосередньо впливає на енергетичний рівень та функціонування імунної системи. Саме тут відбувається розщеплення їжі на поживні речовини, які можуть бути адекватно засвоєні організмом.
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
16 жовтня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК доцентом кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології Олександром Мартинчуком була проведена лекція на тему: «Нутрітивна фізіологія травної системи».
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
На лекції розглядались актуальні та необхідні для обговорення теми, такі як:
- Анатомічні та функціональні особливості травної системи та їх прикладне значення
- Фізіологія травлення макронутрієнтів
- Фізіологія травлення мікронутрієнтів
- Засвоєння рідини та електролітів.
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
Змістовно були пояснені основні принципи роботи травної системи та її вплив на сприйняття та засвоєння поживних речовин і мікронутрієнтів.
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
Ми, студенти 1 курсу магістратури спеціальності «Нутриціологія», висловлюємо щиру подяку Олександру Аркадійовичу за завжди актуальну, дуже цікаву, надзвичайно потрібну та пізнавальну лекцію!
Normal
0
false
false
false
UK
X-NONE
X-NONE
Для нас, нутриціологів, було вкрай важливо детально розглянути роботу шлунково-кишкового тракту, щоб у подальшому застосувати ці знання у житті і в роботі з клієнтами.
Юлія Шаркова, Олена Тарануха,
магістрантки спеціальності «Нутриціологія»