На кафедрі громадського здоров’я та нутриціології відбулась відкрита лекція доцента Олександра Мартинчука з дисципліни «Фізіологія та епігенетика харчування»

Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

«Ми є те, що ми їмо!»

Гіппократ

 

Гармонійне функціонування організму – це належна робота всіх його складових. Серед них особливе місце посідає травна система людини. Відмінність та складність процесів, що відбуваються в шлунково-кишковому тракті, роблять його однією з ключових систем, від якої залежить наше здоров'я.


Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

Робота цієї системи безпосередньо впливає на енергетичний рівень та функціонування імунної системи. Саме тут відбувається розщеплення їжі на поживні речовини, які можуть бути адекватно засвоєні організмом.


Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

16 жовтня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК доцентом кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології  Олександром Мартинчуком була проведена лекція на тему: «Нутрітивна фізіологія травної системи».


 

Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

На лекції розглядались актуальні та необхідні для обговорення теми, такі як:

  • Анатомічні та функціональні особливості травної системи та їх прикладне значення
  • Фізіологія травлення макронутрієнтів
  • Фізіологія травлення мікронутрієнтів
  • Засвоєння рідини та електролітів.

Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

Змістовно були пояснені основні принципи роботи травної системи та її вплив на сприйняття та засвоєння поживних речовин і мікронутрієнтів.



Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

Ми, студенти 1 курсу магістратури спеціальності «Нутриціологія», висловлюємо щиру подяку Олександру Аркадійовичу за завжди  актуальну,  дуже цікаву,  надзвичайно потрібну та пізнавальну лекцію!




  

Normal
0

false
false
false

UK
X-NONE
X-NONE

Для нас, нутриціологів, було вкрай важливо детально розглянути роботу шлунково-кишкового тракту, щоб у подальшому застосувати ці знання у житті і в роботі з клієнтами.

Юлія Шаркова, Олена Тарануха,

магістрантки спеціальності «Нутриціологія»