«Живий простір» разом із гуртківцями – овочівниками НУБіП

5 травня 2016 року

     23 квітня 2016 року на території Національного комплексу «Експоцентр України» розпочалися роботи з облаштування колекційних ділянок овочевих культур. Це частина першого в Україні проекту урбаністичного садівництва «Живий простір», який активно співпрацює з науковим гуртком «Овочівник» при кафедрі овочівництва НУБіП. Організацією проекту займається громадський рух «Україна. Всесвіт. Майбутнє» та інтернет-видання DreamKyiv.
     «Живий простір» дає можливість жителям міст взяти участь у вирощуванні овочевих і баштанних культур та навіть мати власну грядку. Крім того, бажаючі зможуть прослухати лекції про вирощування овочів, озеленення міста та здоровий спосіб життя, взяти участь у тематичних майстер-класах або просто відпочити на природі. Важливо, що проект є соціальним і всі заходи планується проводити безкоштовно.

     Тож цієї суботи за підтримки викладачів кафедри овочівництва та участі членів наукового гуртка «Овочівник» були підготовлені ділянки, висіяні холодостійкі овочеві культури (зеленні, коренеплоди) та висаджені багаторічні культури. Студенти взялися координувати демонстраційні ділянки овочевих культур від сівби до збирання врожаю. Ще одне завдання – довести цінну продукцію у великому асортименті до міського жителя, враховуючи показання і протипоказання. Куратором цього проекту є староста наукового гуртка Лепський Андрій.

     У майбутньому кафедра овочівництва та науковий гурток «Овочівник» продовжать співпрацю з проектом «Живий простір», аби кияни змогли власноруч посіяти, доглянути та зібрати врожай, а також приготувати з продукції смачні й корисні страви для всієї родини та друзів. Адже ще Гіппократ писав: «Ваша їжа повинна бути ліками, а ваші ліки – їжею».

Ірина Бобось,
керівник наукового гуртка «Овочівник»,
в.о. завідувача кафедри овочівництва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook