Телеканал 1+1, програма «Життя без обману» та її ведучий Олексій Душка разом з магістрами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК готували ковбасу

26 квітня 2016 року

      Телеканали «1+1» , «СТБ», «Інтер» з відомими рубриками: «Життя без обману», «Якісне життя», «Знак якості» уже більше п’яти років співпрацюють із факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК

     Відомо, що одним із критеріїв, які визначають рівень продовольчої культури країни, є якість і безпечність харчових продуктів. За даними експертів, здоров'я людини лише на 8-12% залежить від ефективності системи охорони здоров'я, на 20-25% від стану навколишнього середовища і на 18-20% від генетичних чинників. А ось основна частина – 52-55% – від соціально-економічних умов і способу життя, причому визначальною серед цих складових є структура харчування.

     Саме тому 21 квітня 2016 року телеканал «1+1», програма «Життя без обману» разом з відомим ведучим Олексієм Душкою спеціально приїхали в НУБіП України на лабораторне заняття з дисципліни «Технологія зберігання та консервування м’яса і м’ясних продуктів» під керівництвом професора Лариси Баль-Прилипко. На ньому магістранти першого року навчання вміло продемонстрували сучасні технології виробництва варених ковбас за рецептурами ДСТУ і ТУ. Спілкуючись з Олексієм Душкою, вони показали високі знання з фаху, акцентували на ролі харчової промисловості у структурі сільськогосподарського виробництва. А відомому телеведучому було цікаво дізнатися від студентів, що, крім м’ясної сировини для виробництва, наприклад, вареної ковбаси, необхідні різноманітні хімічні добавки, інгредієнти, спеціальні суміші, і що можливо зробити ковбасу навіть для вегетаріанців.  

 

     Магістри відповідали різні запитання: які завдання стоять перед сучасним поколінням технологів м’ясного виробництва, чому постає необхідність виробництва «дешевих» ковбас, сосисок, які сосиски і ковбаси до вподоби студентству, як вибрати смачну і корисну ковбасу, де краще купувати ковбасу, чи завжди ціна і якість відповідають дійсності та ін.

   

     Оскільки тематика лабораторних занять присвячена контролю якості продовольчої сировини і готової м’ясної продукції, Телеканал 1+1, програма «Життя без обману» та її ведучий Олексій Душка зі своєю командою пройшли справжній майстер-клас у магістрів НУБіП України. Цікавим фінальним і водночас смачним моментом стало проведення органолептичної оцінки та дегустація зразків варених ковбас, виготовлених магістрами за ДСТУ.  

      Такі зустрічі стимулюють студентів бути кращими, успішними і надають впевненості, що їх вибраних фах дуже необхідний людству!

     Тож чекаємо на вихід телепередачі «Життя без обману» за участю наших магістрів.

Олександр Андрощук,
заступник декана факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook