Крок на шляху до естетики: пройшла весняна «ревізія» благоустрою території університету

16 квітня 2016 року

     16 квітня. Вся немаленька територія університету – від вулиці Блакитного і аж до вулиці Полковника Потєхіна та частина студмістечка по вулиці Ломоносова, де розташовані його корпуси і гуртожитки – стала об’єктом весняної «ревізії» членами ректорату. Оглядаючи їх стан і прилеглі території, з’ясовували, наскільки ефективною виявилися університетські суботники і «чисті четверги».

     Першою адресою став гуртожиток №3. На запитання ректора Станіслава Ніколаєнка про проблеми комендант гуртожитку Тетяна Нагорна запевнила, що значних немає. От тільки попрохала зрізати довколишні осокори. 

    

     Оглядаючи територію між 3-м і 8-м гуртожитками, очільник вишу сформулював доручення директору студмістечка Сергію Стецюку спільно з Боярською ЛДС виготовити і встановити у достатній кількості охайні лавки, а проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку – розглянути можливість знесення одноповерхового будівлі, що знаходиться в аварійному стані і, м’яко кажучи, територію аж ніяк не прикрашає. 

     Завітавши до гуртожитку №2, ректор поцікавився у коменданта Оксани Максименко закінченням ремонтних робіт, оглянув кімнати, облаштовані меблями виробництва університетського цеху. Комісія поцікавилася також роботою пральні, станом місць загального користування, довколишньої території. 

     Комендант гуртожитку №1 Юлія Гаркуша доповіла керівнику університету на його запитання про проблеми – стан фасаду, витяжкою в душі і вентиляцією, зношені меблі. На що Валерій Іщенко зазначив, що проблему знає і працює над її вирішенням. 
     У гуртожитку для приїжджих, як зазначила комендант Валентина Круц, за три останні місяці проведено необхідні ремонтні роботи в коридорах і аварійних кімнатах. Хоча на сьогодні цього потребують ще кілька кімнат 5-го поверху.
     Комісія зазирнула також і до гуртожитку №12, відзначивши недоглянуту довколишню територію. 

     Наступною адресою став гуртожиток №10. Серед проблем, про які цікавився ректор Станіслав Ніколаєнко, комендант Наталія Тригуб назвала грибок, що буквально панує на верхніх поверхах як результат протікання даху. Тож будь-які косметичні ремонти просто неефективні. На що проректор Валерій Іщенко запевнив: тільки-но закінчать покрівлю на даху гуртожитку №11 – приступлять до тутешнього даху. 
     Принагідно директор студмістечка Сергій Стецюк зазначив, що такий грибок – проблема ще кількох гуртожитків. Адже їх дахи і фасади капітально не ремонтувалися десятиліттями. А тільки за останні два роки, завдяки принциповій позиції адміністрації, ремонти набрали обертів.
     У гуртожитку №11 члени ректорату ознайомилися з ремонтами кімнат, побачили облаштовані дерев’яними меблями Малинської фабрики
     Саме ці два гуртожитки, як зазначив ректор, мають більш-менш належний стан і вигляд. 

    

     Практично біля кожного об’єкту перевірки зверталася увага на незадовільний стан покриття доріжок, обмежувальних бордюрів і газонів. Проректору Валерію Іщенку і відповідальним особам від факультетів дано доручення до Дня університету привести їх до належного вигляду. 
     Далі настала черга навчальних корпусів. Першою оглянули територію довкола корпусу №1, перемістилися до №2. Саме тут ректор звернув увагу, що коли всередині він пристойний, то зовні потребує догляду і господарських рук. 

    

     Настала черга і обох скверів. «Ювілейний», за який відповідає факультет інформаційних технологій, за дорученням очільника вишу повинен отримати нове обличчя. Ця територія має стати комфортною для відпочинку і проведення різноманітних інтелектуально-культурних заходів. А центральний сквер – відповідати своєму статусу. Про це має подбати ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. До речі, є новий проект планування скверу, в якому знайдеться місце і трояндам. Їм же місце і у практично райському куточку перед корпусом №11

    

    Про ці благородні квіти йшла мова і біля корпусу №4. Оглядаючи територію якого, комісія поставила перед деканом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколі Долі завдання: підготувати спільно з спеціалістами ННІ лісового та садово-паркового господарства проект її окультурення. А на сьогодні, як сказала комендант корпусу Галина Овечкіна, вони з дизайнером і студентами вже висадили 50 саджанців троянд. 

     У корпусі №10 відзначено необхідність упорядкування прилеглих газонів. Тут не вистачає родзинки. Нею може стати квіткова композиція у вигляді державних символів – герба чи прапора. 

     Варто відзначити зусилля колективу гуманітарно-педагогічного факультету, який облаштовував алею біля корпусу №15
     Як завжди у належному стані перебуває територія біля навчального корпусу №6 та гуртожитків по вулиці Ломоносова.

     Але найліпшою виглядає територія корпусів ветеринарного комплексу - завдяки ініціативі їх комендантів Людмила Саєнко та Ольги Дайнеко, які буквально залюблені у квіти.

    

     Попри недоліки і проблеми, варто відзначити: традиційні весняні заходи про упорядкуванню території дали позитивний ефект.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook