Звітує Ніжинський агротехнічний інститут!

16 лютого 2016 року
Ніжинський агротехнічний інститут

16 лютого у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» відбулася конференція трудового колективу.

На конференції були присутні делегати від усіх структурних підрозділів та студентства. Серед гостей конференції проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор юридичних наук, професор Володимир Курило, декан факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат технічних наук, доцент Зіновій Ружило, голова Ніжинської районної державної адміністрації В'ячеслав Івашин, директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» Олена Литовченко, директор приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське» Валерій Колоша.

Директор інституту, кандидат педагогічних наук, доцент Василь Лукач здійснив глибокий аналіз діяльності навчального закладу за 2015 рік.

Зазначив, що основними напрямами діяльності Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» є: оптимізація роботи щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців; забезпечення відповідності статусу закладу як навчально-науково-виробничого інституту НУБіП України з поглибленою практичною підготовкою фахівців, що передбачає створення належної сучасної матеріально-технічної бази для проходження студентами практики й відпрацювання технологій; здійснення менеджменту, маркетингу для отримання додаткових фінансових позабюджетних надходжень інституту; творча співпраця з освітніми, науково-дослідними й виробничими установами в Україні та за кордоном.

Повідомив, що зусилля колективу у 2015 році були спрямовані на здійснення заходів у напрямах: підвищення рівня якості навчання, розширення можливостей доступу до освітянських послуг; здійснення виробничо-господарської діяльності навчально-науково-виробничим підрозділом; оновлення матеріально-технічної бази та покращення соціального благополуччя співробітників та студентів.

Окреслив цілі і завдання на 2016 рік у розрізі реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020» щодо підвищення якості підготовки фахівців; розвитку студентського самоврядування та проведення виховної роботи, інтелектуального та особистісного розвитку молоді; здійснення виробничо-господарської діяльності; удосконалення матеріально-технічної бази; покращення соціального благополуччя співробітників та студентів; забезпечення фінансової стійкості інституту,

Представив на розгляд колективу Перспективу розвитку навчально-науково-виробничого підрозділу інституту на 2016-2020 рр. у світлі реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020», у якій виділив пріоритетні напрями роботи колективу щодо підвищення продуктивності в рослинництві та тваринництві із залученням інноваційних розробок для досягнення високих показників ефективності господарювання, вирощування високопродуктивних комерційних культур та запровадження новітніх технологічних рішень з виробництва продукції та її переробки, поліпшення технологічного забезпечення молочного скотарства, покращення умов утримання, забезпечення збалансованої годівлі усіх статево-вікових груп, зміцнення кадрового забезпечення тваринництва, заміни спеціалістів, що не мають необхідного рівня підготовки, формування студентських загонів для співпраці з ННВП.

Наголосив, що найголовнішим завданням для навчального закладу залишається формування висококваліфікованого фахівця-практика, серед основних шляхів якого назвав створення студентських загонів для співпраці з навчально-науково-виробничим та адміністративно-господарським підрозділами, громадської студентської організації "Майбутні фермери Чернігівщини", забезпечення умов та мотивації раннього працевлаштування студентів в інституті та провідних аграрних підприємствах області («Пісківське», «Дружба нова», «Земля і воля», «НіжинАгро», «Липоворізька» тощо).

Під час обговорення звіту директора Лукача В.С. багаторазово звучали слова подяки і підтримки від усього колективу інституту. Схвальні відгуки колективові та високу оцінку діяльності інституту дали гості, запрошені на конференцію.

Валерій Колоша, директор приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське», наголосив, що спільний проект з інститутом – навчально-практичний центр «Молоко Чернігівщини» – вимога часу. Поділився досвідом власного стажування за кордоном та проведенням практик на базі ПСП «Пісківське» для студентів з Голландії. Зауважив, що в час стрімкого розвитку технологій необхідно не 1 раз у рік, а щомісяця проходити стажування й підвищувати власний рівень знань, умінь і компетенцій.

Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат технічних наук, доцент, наголосив, що за умови реалізації намічених планів інститут здатен буде започаткувати підготовку магістрів, а також ліцензувати нові спеціальності бакалаврів.

Наголосив на необхідності підвищувати кваліфікацію науково-педагогічних працівників через стажування на провідних підприємствах із великими виробничими потужностями, із використанням новітніх тренінгових методик.

Висловив підтримку ідеї створення музейного комплексу інституту, зокрема, музею Гідності і Пам'яті, у якому формуватиметься не фахівець, а Людина, Громадянин.

В'ячеслав Івашин, голова Ніжинської районної державної адміністрації, високо оцінив роботу колективу інституту. Визначив актуальним і перспективним співробітництво закладу із провідним сільськогосподарським підприємством «Пісківське» щодо створення навчально-практичного центру «Молоко Чернігівщини».

Звернувся до студентів з проханням долучатися до створення сімейних фермерських господарств для забезпечення власного гідного життя та створення нових робочих місць.

Володимир Курило, проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор юридичних наук, професор, зазначив, що за останні 15 років Ніжинський агротехнічний інститут не просто посилив свої позиції, а й став провідним у системі НУБіП України. Акцентував, що за результатами, репрезентованими директором, стоять люди: керівники структурних підрозділів, викладацький та студентський колективи, співробітники закладу. Зауважив, що звіт містив більше планів, аніж результатів діяльності, тож у такого навчального закладу є упевнене майбутнє.

Визначив пріоритетним напрямом ефективне здійснення профорієнтаційної роботи, адже це не лише заповнення ліцензійних місць, а й забезпечення роботою співробітників навчального закладу.

Насамкінець представники базового навчального закладу й запрошені висловили підтримку та сподівання на подальшу плідну співпрацю, побажали наснаги, утілення амбітних планів у життя.

У заключному слові Василь Степанович подякував трудовому колективові за виконану роботу й підтримку, студентам – за довіру. Побажав добра, злагоди та миру.

Тож творчого неспокою всім науково-педагогічним працівникам, студентам і співробітникам інституту!


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook