Делегація Бережанського агротехнічного коледжу побувала з робочим візитом у м. Освенцим (Польща)

12 грудня 2015 року

    4-6 грудня 2015 року у м. Освенцим (Польща) на базі Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. rotmistrza Witolda Pileckiego пройшла III Міжнародна наукова конференція "Europa Środkowa – historia, polityka, społeczeństwo", участь в якій взяла делегація Бережанського агротехнічного коледжу на чолі з директором С. Пилипишин.

      У рамках конференції відбувались цікаві та різнопланові зустрічі. Її тема поєднала доповіді учасників з багатьох вишів Польщі та інших, у тому числі і з України.
      Розпочалася робота з доповіді професора Вітольда Станковські. Певні емоції та навіть сльози викликав перегляд фільму "Zapomniane tabory". Взагалі на увагу заслуговують виступи усіх учасників конференції, в яких ще раз прозвучали моменти з історії 40-70-х років XX ст., коли відбувалося виселення людей різних національностей.

    Свою доповідь "OCHRONA WARTOŚCI KULTUROWYCH I NARODOWYCH LUDNOŚCI ŁEMKOWSKIEJ NA UKRAINIE ZACHODNIEJ" презентувала і С. Пилипишин, яка зробила акцент на збереженні культури, звичаїв та вірувань лемків. Вони були переселені з українських етнічних територій за радянсько-польським договором на західноукраїнські землі, але зберегли свою самобутність і донині пам’ятають свої корені та передають нащадкам багатий світ лемківської культури, що вражає не одне покоління митців, літераторів, композиторів…

      У ході візиту делегації Бережанського агротехнічного коледжу організовано офіційні зустрічі з членами ректорату, деканату, завідувачами кафедр Вищої школи Освенцима.
     Крім того, ми мали чудову можливість помилуватися цим незвичайним містом: будинки в ньому штовхаються, лише зрідка розступаючись, щоб відкрити якусь неймовірну площу чи проспект. Та відвідали музеї Освенціма і Біркенау, де відображений весь трагізм концтаборів.

С. Куца,
викладач іноземної мови

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook