Рада роботодавців університету прозвітувала про проведену роботу

13 листопада 2015 року

     13 листопада за участю деканів факультетів і директорів ННІ відбулося засідання ради роботодавців університету. На порядку денному – звіт про проведену роботу. 

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, вітаючи колег у стінах НУБіП, зазначив, що підтримка працедавців є визначальною, оскільки освітній процес зазнає змін. І виш на них має реагувати. У той же час глобалізаційні та інтеграційні процеси вимагають інтенсифікації виробництва сільськогосподарської продукції. Бо ж світ відчуває брак продовольства і тому аграрії на сьогодні затребувані. 

     Ректор зупинився на програмі розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020», один з десяти розділів якої присвячений перспективам міжнародної роботи. Бо імідж вишу і в країні, і в світі формується, зокрема, за рахунок плідної міжнародної діяльності. Принагідно Станіслав Ніколаєнко зазначив про нещодавні поїздки у складі урядової делегації до Туркменістану та В’єтнаму. Їх результатом стали домовленості про навчання у нашому університеті студентів з цих країн. Для цього з нового року запрацює відділення з підготовки за кількома напрямами. Навчання буде вестись англійською мовою. З цим проблем не буде, оскільки більше сотні викладачів для окремих груп ведуть заняття іноземними мовами. 

     Сьогодні вже можна впевнено сказати, що університет серйозно підготувався до навчального року. Виконано чималий обсяг ремонтних робіт у гуртожитках і навчальних корпусах, багато лекційних аудиторій облаштовані мультимедійним обладнанням. І все не без підтримки рад роботодавців факультетів та інститутів, за що їм особлива подяка.

     Станіслав Ніколаєнко зазначив, що основним завданням на 2015 рік було наведення ладу, відновлення керованості університетом. До речі, з цією метою у виші і відбулися структурні зміни. Однак, на жаль, деякі керівники забули, що вони мають служити студентові. 

     Ректор звернувся до членів ради роботодавців: під час зимових канікул університет готовий направити близько півсотні викладачів, які не мають практичного досвіду, на підприємства і організації, які вони представляють. Саме з метою набуття практичного досвіду! Також там необхідно поступово розширювати і базу практик для студентів. 

     Модератор засідання – голова ради Валерій Адамчук – зазначив: добре, коли роботодавці долучаються до ремонтних робіт, поліпшення матеріально-технічного забезпечення, але завдання ради, передусім, – допомогти молоді знайти себе на ринку праці, сформувати нову систему цінностей. Потім він проінформував про те, що зроблено за майже півроку в розрізі факультетів та ННІ за участю роботодавців. Переважно, це удосконалення навчальних планів і програм, проведення лабораторних і практичних виїзних занять на передових підприємствах, уточнення тематик магістерських робіт, організація навчальних і виробничих практик. На деяких факультетах розпочалося формування баз для проходження практик. На агробіологічному факультеті укладено договори з передовими господарствами, на яких майбутні агрономи вже проходять практику. Працедавці проводять конкурсні відбори студентів із можливістю подальшого працевлаштування.

     На факультеті ветеринарної медицини, додав заступник декана Василь Данілов, окрім іншого, рада фінансує ще й видавничу діяльність. Завдяки роботодавцям з’явилося необхідне ліцензоване програмне забезпечення і на факультеті інформаційних технологій. Компанія «Schneider Electric», представники якої входять до складу ради, передала ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження найсучасніше обладнання, яке вже використовується в навчальному процесі. І це далеко не все. 

    Оскільки одним з основних завдань ради роботодавців є оновлення програм підготовки фахівців в університеті, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша ознайомив присутніх з новим переліком спеціальностей. Він також закликав працедавців факультетів та ННІ до спілкування зі студентами, зокрема, магістрами, участі в різних загальноуніверситетських та факультетських заходах.


Ольга Наконечна


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook