ГОСТІ З ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ НА КАФЕДРІ ПРОЦЕСІВ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ АПК

10 листопада 2015 року
м. Київ, НУБіП України, корпус №11, ауд. 313

09.11.2015 року за ініціативою гостей з Латинської Америки, а саме з її південної частини держави Перу, відбулась зустріч завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Сухенка Ю.Г. та завідувача кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Сухенка В.Ю. факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК із засновником компанії MAKOMI Перу SAC, яка зареєстрована у Іспанії Карлосом Каммарою та його колегою Деліо Паредесом.

    Наших гостей із далекого Перу зацікавили розробки кафедри у галузі поновлюваних джерел енергії, виробництва дизельного біопалива, переробки сировини рослинного походження та відходів виробництва.

    Вже більше 10 років кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК проектує, виготовляє, запускає в експлуатацію міні-заводи для виробництва дизельного біопалива з олійних культур (ріпак, соняшник, соя, кукурудза та ін.), а також тваринних жирів, залишків виробництва та відходів, навчає обслуговуючий персонал і забезпечує гарантійне та сервісне обслуговування обладнання.


 

Спеціалізується кафедра на випуску заводів продуктивністю від 0,25 до 10 тонн палива на добу. За окремими замовленнями може запроектувати, виготовити і поставити заводи продуктивністю 10,20…100 тис. тонн на рік.

Але більше за все закордонних гостей зацікавила глибока переробка рослинних олійних культур і тваринних жирів на вітчизняному обладнанні за інноваційними запатентованими технологіями, для виробництва дизельного і пічного біопалива, консистентних мастил і олив, полі- функціональних присадок до мастил, мастильно-охолоджувальних засобів для металообробки, мийних композицій, гліцерину для фармацевтичної промисловості, органічних добрив для сільськогосподарських підприємств, кормових добавок для худоби та птиці.

 

Наших науковців також зацікавило можливе співробітництво з компанією MAKOMI Перу SAC тому, що на даний час вони тісно співпрацюють з Політехнічним університетом Валенсії та Політехнічним університетом Мадриду, а тому при укладанні трьох або чотирьохстороннього договору у якому прийняв би участь Національний університет біоресурсів і природокористування України дозволив би співпрацю у рамках енергетичної безпеки Європи, а також дав би можливість  залучити до цього проекту молодих вчених, магістрів та аспірантів підключившись до програми Erasmus.

Робота та консультації з даного питання триває за підтримки Навчально-наукового центру міжнародної діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК,
докт. техн. наук, професор
Баль-Прилипко Л.В.

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook