Молоді вчені НУБіП – учасники наукових пікніків 2015

21 вересня 2015 року

     Другий рік поспіль представники нашого університету беруть активну участь у масовому науково-просвітницькому заході «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні». Цього року він пройшов 12 вересня у парку ім. Шевченка.

     До ініціативи представників лабораторії біосенсорики Катерини Шаванової, Нелі Шпирки, Юлії Рубан долучилися голова Спілки молодих вчених НУБіП України Марина Галат і студенти факультетів ветеринарної медицини Ольга Бойко, Валерія Смашна, Оксана Поладова, Едуард Котляров та гуманітарно-педагогічного Тетяна Мацьоха.
     Мета «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні» – популяризація науки серед молоді та розвиток новітньої наукової еліти. Серед цілей, які ставлять перед собою організатори, – створення території неформального спілкування науковців з молоддю. Та доведення факту, що при правильній подачі кожна дитина може розкрити природній хист до пізнання секретів навколишнього світу, адже наука буквально навколо нас, а експерименти юний учений може провести навіть у домашніх умовах.
     Аби досягнути своїх цілей команда організаторів вирішила створити естафету пікніків під відкритим небом. Щовихідних у різних містах України кожен охочий має шанс провести експеримент власноруч в імпровізованій лабораторії з супроводом та рекомендаціями професіоналів, поставити будь-які запитання науковцям та відчути себе справжнім ученим-хіміком, фізиком чи робототехніком.


 

     Цього року командою університету було продемонстровано принципи і основи дозиметрії, також учасники фестивалю навчилися користуватися біосенсором «Флоратест» і побачили частину колекції кафедри паразитології та тропічної ветеринарії.
     І, безумовно, всі бажаючі отримали повну інформацію про НУБіП, його наукові досягнення та умови навчання.

     Команда університету - учасники «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні» висловлюють окрему вдячність завідувачам кафедр паразитології Наталії Сороці, радіобіології та радіоекології Ігорю Гудкову, керівнику лабораторії біосенсорики Миколі Стародубу за допомогу та надані експонати.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook