Як танкісти АТО «Булат» рятували

8 серпня 2015 року

     Поки великоснітинці жнивували, їх односелець Сергій Страп, який у складі 93-ї механізованої бригади ЗСУ зараз воює на сході України, став справжнім героєм!

     Старший лейтенант Олексій Шарко та троє його підлеглих, серед яких був і Сергій Страп, під вогнем ворога з власної ініціативи евакуювали на броньованій ремонтно-евакуаційній машині український танк Т-64 БМ «Булат». Його кинули неподалік опорного пункту проросійських бойовиків у районі Донецького аеропорту. Позиції ворога знаходилися у якихось 500 метрах від танка, який застряг у болоті ще взимку. За цей час він загруз у багнюці по самісіньку башту, тож дістати його було справою непростою. «Булат» виявився абсолютно справним і завівся відразу, повідомляє у Facebook журналіст Юрій Бутусов.


     «Булат» – це модифікований Т-64, вартість якого 470 тисяч доларів. Причому стільки коштує не власне виготовити танк, а лише модифікувати повністю справну бойову машину з основними вузлами і агрегатами (що саме по собі варте ще кількасот тисяч доларів).
     Тож Сергій та його бойові товариші зберегли цінну бойову техніку, втрату якої інакше довелося б компенсувати з державного бюджету.
 

  А поки боєць воює за незалежність України, його батько, який працює у «Великоснітинському» зварником, разом з механізаторами господарства підтримує техніку у робочому стані, турбуючись про іншу її безпеку – продовольчу.


Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook