Економічний факультет відвідав професор Університету штату Огайо Стендлі Томпсон

17 травня 2015 року

     Одним із пріоритетів програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020» є розширення міжнародної діяльності для забезпечення конкурентоспроможності нашого університету у сфері освіти.

     Продуктивній співпраці викладачів економічного факультету з провідними вищими навчальними закладами Сполучених штатів Америки сприяє стажування за Програмою обміну педагогічним досвідом (англ. Faculty Exchange Program (FEP)) Міністерства сільського господарства США (англ. The United States Department of Agriculture (USDA)). Дана програма була започаткована з метою встановлення міцних американсько-українських відносин для підвищення науково-педагогічного рівня та удосконалення програм дисциплін з аграрної економіки згідно світових стандартів.

     Протягом травня 2015 року на економічному факультеті та факультеті аграрного менеджменту планується проведення ряду ділових зустрічей, семінарів та відкритих лекцій з представниками Університетів штату Огайо і Колорадо за результатами стажування наших викладачів у рамках FEP.
     Зокрема, протягом 12-14 травня 2015 року відбувся візит професора Університету штату Огайо – Стендлі Томпсона, який викладає на кафедрі економіки сільського господарства та навколишнього середовища. Коло його наукових інтересів пов’язане з аналізом цінових тенденцій на ринку та його державного регулювання.
      Під час зустрічі з деканом економічного факультету Дібровою А.Д. та директором ННЦ міжнародної діяльності Ткачуком В.А. сторони обмінялись інформацією про структуру, основні напрями діяльності університетів та обговорили можливості розширення міжнародної співпраці економічного факультету та Університету штату Огайо з метою поширення науково-педагогічного, освітнього та культурного досвіду.
     На кафедрі статистики та економічного аналізу пройшов науково-методичний семінар для викладачів, де вони ознайомилися із загальними засадами організації системи освіти в США. Крім того, було обговорено питання щодо особливостей викладання навчальних дисциплін з статистики та економічного аналізу в сучасних умовах з метою поліпшення змісту їх аналогічних навчальних програм в Україні та удосконалення методів викладання відповідно до світових вимог.

     Студенти економічного факультету також мали нагоду зустрітися з американським гостем. Професор C.Томсон провів лекції для студентів 2-3 курсів за напрямками «Фінанси», «Облік і аудит», «Економіка підприємств» з економетрики стосовно практичного застосування економетричних методів і моделей в економіці. Лекції проходили у дружній атмосфері і викликали неабиякий інтерес серед студентства.


Куць Т.В., Макарчук О.Г.,
доценти кафедри статистики та економічного аналізу


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook