На агробіологічному факультеті успішно завершився захист магістерських кваліфікаційних робіт

26 листопада 2023, 10:27

    Аграрний сектор набуває все більшої популярності серед молоді, зокрема через можливості постійно розвиватися, високі заробітні плати, актуальність напрямку в аграрній країні, необхідності забезпечення продовольчої безпеки не лише України, а й світу. А також через можливость працювати на природі: милуватися ранковим співом солов'я під час посівної кампанії, зустрічати захід сонця під час жнив, милуватися зорями під час обробки ЗЗР посівів, насолоджуватися запахом свіжоскошеної трави, слухати цвіркунів на золотих хлібних полях. Серед широкого спектру напрямків аграрної сфери, кожен випускник агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України має можливість знайти для себе місце і реалізуватися як спеціаліст свого напрямку.

   В другій та третій декаді листопада на агробіологічному факультеті відбувся захист магістерських кваліфікаціних робіт за сціальностями 201 "Агрономія" та 203 "Садівництво та виноградарство". Кожна робота була виконана на високому рівні. Окремі результати досліджень наших магістрів є досить інноваціними і потребують негайного впровадження на сільськогосподарських підприємствах, адже дозволять значно підвищити рентабельність виробництва продукції рослинництва. 

   Для захисту кваліфікаційних магістерських робіт за ОПП "Агрономія" на агробіологічному факультеті була зібрана комісія у складі голови - Василя Лопушняка, професора кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, та членів комісії: Світлани Каленської, завідуючої кафедри рослиннцтва, Семена Танчика, завідувача кафедри землеробства та гербології, Григорія Подпрятова, завідувача кафедри зберігання, переробки та стандартизації продукції рослиннитцва ім. проф. Б.В. Лесика.

   На кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна відбувся захист дипломних робіт здобувачів ОС «Магістр», ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» денної форми навчання (nubip.edu.ua/node/137654). Для проведення атестації випускників було створено екзаменаційну комісію у складі: Літвінова Дмитра Вікторовича голова комісії та членів комісії: Оксани Тонхи, Анатолія Бикіна, Олени Літвінової, Надії Бордюжі та Наталії Ющенко.

   Захист магістерських робіт студентів спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» за ОПП "Садівництво та виноградарство" проходив у змішаному форматі (nubip.edu.ua/node/137890). Екзаменаційну комісію очолила Каленська Світлана Михайлівна, завідувач кафедри рослинництва, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України. До складу комісії увійшли: Борис Мазур, завідувач кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, кандидат сільськогосподарських наук, доцент; Іванна Гаврись, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидат сільськогосподарських наук; Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидат сільськогосподарських наук.

   Для захисту кваліфікаційних магістерських робіт за ОПП "Селекція і генетика сільськогосподарських культур" на кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського (nubip.edu.ua/node/137852) була зібрана комісія у складі голови - Наталії Новицької, професора кафедри рослинництва, та членів комісії: Олександра Макарчука, завідувача кафедри генетикти, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, і професортів цієї ж кафедри Ганни Ковалишиної та Віталія Жемойди.

 

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook