Підтримка та розвиток співпраці з Університетом Редінг (Велика Британія)

22 листопада 2023 року
  У рамках діючого проєкту Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development делегація від НУБіП України перебуває з робочим візитом в Університеті Редінга. До складу делегації входять: проректор Вадим Ткачук, Олександр Лабенко, директор ННЦ міжнародної діяльності, Алла Кравченко, заступник декана з міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету, Микола Ніколаєнко, заступник декана з наукової роботи факультету харчових технологій.

 
  В перший день було проведено серію зустрічей з адміністрацією Школи сільського господарства, політики та розвитку, де презентовано інформацію про університет, його структуру, історію. Університет Редінг був заснований у 1892 році як відділення Оксфордського університету. В університеті є 14 відділень: сільське господарство, політика та розвиток, археологія, географія та природничі науки, мистецтво комунікація та дизайн, біологічні науки, будівництво, хімія, продовольство і фармація, гуманітарні науки, правознавство, математика, фізика, комп’ютерні науки, економіка, міжнародні відносини, психологія. Відділення сільського господарства, політики і розвитку включає в себе тваринництво, рослинництво, стале землекористування, агропродовольство, міжнародний розвиток. Під час зустрічей обговорено співпрацю в рамках діючого проєкту та намічено шляхи розвитку подальшої співпраці в напрямі розвитку програм подвійних дипломів, прямого партнерства та на рівні наукових шкіл з питань підготовки спільних проєктних заявок та наукових статей.
 
  Так, проф. Саймон Мортімер, керівник школи сільського господарства, політики і розвитку представив інформацію про школу, бюджет якої на рік складає близько 20 млн. фунтів стерлінгів. До речі, загальний бюджет університету перевищує 320 млн англ. фунтів. Кожне відділення (факультет) має бюджет понад 20 млн фунтів стерлінгів. На зустрічі також були присутні Prof. Julien Park, екскерівник школи та експроректор з навчальної роботи Університету Редінг Dr Elisavet Kitou, менеджер проєктного відділу та професор Сара Карді, яка є керівником проєкту зі сторони Університету Редінга.
 
  В програмі візиту також передбачено зустрічі зі співголовою департаменту міжнародного розвитку Університету Редінга Алексом Арналом, представниками напрямку агропродовольства та сільского господарства – Івоною Макмейл та Джузеппе Ноцела. Окрім того, в п’ятницю делегація університету відвідає штаб квартиру Британської ради в Лондоні для обговорення можливостей співпраці та участі у програмах які фінансуються Британською радою.  
  Обговорюючи питання нинішньої та майбутньої співпраці, професор Сара Карді повідомила керівництво школи про ще одну позитивно оцінену заявку на проєкт British Council – Women's Leadership in Education and Science (Жіноче лідерство в освіті та науці), яка буде спільно реалізовуватись з НУБіП України. Проєкт передбачає активності які будуть проводитися в Україні, розпочнеться з 15 січня і триватиме до кінця 2024 року.
  За результатами зустрічі було домовлено організувати і провести ряд зустрічей поміж науковцями обох університетів для пошуку спільних наукових інтересів, а також проведення гостьових лекцій заплановано на наступний семестр.
  Під час відвідування університету відбулася незапланована зустріч зі студенткою з України, яка була прийнята до університету на стипендію яка надається урядом Великої Британії. Софія поділилася враженнями від навчання в британському університеті у порівнянні з українським.
 
 
Володимир Афанасенко,
заступник директора ННЦ міжнародної діяльності

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook