Другий тур конкурсу «Найкраща інтелектуальна академічна група НУБіП України – 2023»

20 листопада 2023 року
  17 листопада 2023 р. у актовій залі центрального корпусу відбувся другий, вирішальний тур конкурсу серед студентів першого курсу «Найкраща інтелектуальна академічна група НУБіП України – 2023», ініційований проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергієм Квашою й ННЦ виховної роботи і соціального розвитку.

 
  Ректор нашого славного університету Станіслав Ніколаєнко яскравим напутнім словом дав старт змаганням. Організатори приготували для учасників складні завдання, які, як зазначив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, вимагали від них просто унікальної злагодженості і вміння приймати солідарні рішення. Крім того, правила суворо забороняли використовувати будь-які гаджети під загрозою дискваліфікації.
  Розпочали з відомої японської головоломки «Судоку». Вона має п’ять рівнів складності, для здобувачів почесного звання найінтелектуальнішої групи НУБіП обрали четверту. На її вирішення давалося 10 хвилин.
  До конкурсу на найвищий рівень IQ підійшли серйозно. За його умовами учасники відповідали на 20 запитань. Так само, як і в попередньому змаганні, команда приймала консолідоване рішення та відповідала на питання разом.
  Актова зала 3-го корпусу бурлила розумовим напруженням, вібрувала й шаленіла від мозкових штурмів юних, але вже вельми зрілих студентських голів. Тимчасова (і вельми доречна) розрядка наступала хіба від раніше приготованих Сергієм Квашою екзотичних родзинок-сюрпризів: з екрана до учасників змагань з черговими завданнями він звертався то у образі військового зі зброєю, то – таємничого латиноамериканця у розкішному сомбреро, або – поважного пана професора у середньовічній мантії, або ж – середньоазійського акина у таємничому халаті й «тюбітєйці»… Так тривав наступний, третій конкурс «Швидкість рахування», який захопив і команди, і вболівальників. Він передбачав здійснення простих обчислювальних операцій, але завдання подавалися зі все зростаючою швидкістю.
  Кульмінація наступила в момент вирішального «Конкурсу капітанів», а особливо – під час остаточного підрахунку балів, де напружено працювала суддівська колегія у складі: Миколи Булачка (заступник голови первинної профспілкової організації студентів та аспірантів НУБіП, Марії Поливач (директор Музею історії НУБіП), Тимофія Корнійчука (провідний фахівець відділу аспірантури, аспірант факультету аграрного менеджменту). 
  Під час підрахунку балів зі студентами працював заслужений діяч мистецтв України, провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справВолодимир Гонський, який заспівав кілька історичних патріотичних пісень молоді.
 
  За підсумками двох днів перемогу у конкурсі на найкращу інтелектуальну групу студентів першого курсу вибороли представники факультету землевпорядкування (23). До трійки лідерів також увійшли команди факультетів агробіологічного (24,5) і механіко-технологічного (25), які посіли відповідно 2-ге і 3-тє місця. За ними розташувалися інтелектуали факультетів харчових технологій та управління якістю продукції АПК (26,5), аграрного менеджменту (28,5), ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (29,5), ННІ лісового і садово-паркового господарства (32), інформаційних технологій (32), юридичного (35,5), ветеринарної медицини (37). Десяту і одинадцяту сходинку розділили команди факультету конструювання та дизайну (40) та гуманітарно-педагогічного (40,5), далі – ННІ неперервної освіти і туризму (41), захисту рослин, біотехнологій та екології (44), тваринництва та водних біоресурсів (44,5), економічного (49,5). Як бачимо, система оцінювання дещо незвична, адже сумувалися перші місця учасників, і таким чином перемогу здобули володарі найменшої кількості балів.
  Переможці та призери отримали цінні подарунки. Так, володарі першого місця отримали комплекти футболок для команди, грошовий сертифікат на 3000 грн. та смачний торт; володарі другого місця – грошовий сертифікат на 2000 грн. та смачний торт; володарі третього місця – грошовий сертифікат на 1000 грн. та смачний торт, за що окрема подяка Первинній профспілковій організації студентів та аспірантів НУБіП України, яка підтримала таким чином молодь з нагоди Міжнародного дня студента. Висловлюємо окрему подяку й дирекції студентського містечка та відділу аспірантури за допомогу в проведенні конкурсу. 
  Завершивши дводенний конкурс «Найкраща інтелектуальна академічна група НУБіП України – 2023», ННЦ виховної роботи і соціального розвитку висловлює вдячність всім учасникам за їхню організованість та інтелектуальний азарт. Подяка ректору Станіславу Ніколаєнку та проректору Сергію Кваші за створення захопливої атмосфери.
 

  Переможці та призери отримали заслужені нагороди, але найважливіше, що цей конкурс дав можливість студентам продемонструвати свої знання та здібності. Ми віримо, що цей проєкт стане поштовхом для подальших досягнень та академічного росту студентства. Бажаємо всім успіху в навчанні та нових досягнень у майбутньому!

 
Сергій Михнюк,
директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку  

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook