Вступна кампанія 2024: День відкритих дверей зібрав випускників 63 коледжів і технікумів України!

16 листопада 2023 року
  16 листопада. Рівно тиждень, як відшумів День відкритих дверей для школярів, а прадавній Голосіїв і НУБіП вже приймають випускників коледжів і технікумів. Цього року до університету завітали без п’яти хвилин володарів дипломів молодшого бакалавра, котрі хочуть продовжити навчання і здобути повну вищу освіту. І тут головне – правильно обрати заклад вищої освіти. Переважна більшість тих, з ким поспілкувалася пресслужба, переконані, НУБіП саме такий.

  Щоб краще продемонструвати можливості нашого вишу, потенційних абітурієнтів у Гербовій залі 3-го корпусу зустріла виставка: всі факультети і ННІ представили на ній найцікавіше і те, що найкраще розкриває суть фаху, за яким вони ведуть підготовку. Крім того, це ще й чудова можливість поспілкуватися з викладачами і керівництвом, котрі, власне, і презентують свої підрозділи.

  А весь великий комплекс, що зветься Національний університет біоресурсів і природокористування України, гостям презентував ректор Станіслав Ніколаєнко. Він розповів про його 125-річну історію, сьогодення і перспективи розвитку, провідні місця в міжнародних і національних рейтингах, численних випускників (серед яких 114 народних депутатів, двоє – очолювали парламент за роки незалежності України, 24 – голосували за проголошення Незалежності України, і в нинішньому складі ВРУ теж є наші випускники), внесок колективу у підтримку Збройних Сил України та студентів і викладачів, які зараз захищають державу у складі Сил оброни.

 

  Спинився Станіслав Ніколаєнко і на якості освіти. Так, сьогодні переважна більшість освітніх програм пройшла акредитацію на найвищому рівні, до послуг студентів більше 400 сучасних навчальних, навчально-наукових і навчально-науково-виробничих лабораторії (і якби не війна, їх було б ще більше). Такими показниками може похвалитися мало який український виш. За випускниками НУБіП – агрономами, інженерами, лікарями ветеринарної медицини та іншими – з відповідною оплатою праці і різними бонусами стоїть черга з бізнесу. Звісно, за умови, що вони сумлінно навчалися. Сьогодні заледве не в кожній успішній українській чи зарубіжній компанії, що працюють на ринку України і так чи інакше дотичні до аграрного сектору, – у штаті є фахівці з дипломом НУБіП.

  Продовжуючи зустріч, відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський розповів про особливості вступної кампанії у 2024 році, акцентуючи увагу на основних правилах вступу. Та окремо спинився на питаннях, актуальних для володарів дипломів молодших бакалаврів: які є можливості, скільки триває навчання та багато іншого, що турбує і цікавить завтрашніх випускників коледжів і технікумів.

 

  Але ж студентське життя – це не тільки власне навчання, про якість якого постійно дбає ректорат, але соціальний (про що розповів очільник сенату Студентської організації Олександр Вертелецький), творчий і спортивний розвиток (на чому спинилися завідувачі кафедр фізичного виховання і культурологіїМикола Костенко і Ірина Майданюк). А завідувач кафедри військової підготовки Валерій Шевчук, враховуючи реалії воєнної пори, ознайомив присутніх з можливостями здобуття тут воєнних знань та офіцерського звання.

 

 

 

  До та після офіційної частини гості розділялися, так би мовити, за інтересами: відвідали навчальну базу факультетів та ННІ, котрі їх зацікавили і просто оглядали територію університету і кампусу. Адже багатьом з них незабаром тут навчатися.

 

 

 

  І, наостанок, кілька цифр. Сьогодні на День відкритих дверей НУБіП завітали випускники 40 коледжів і технікумів з багатьох регіонів України, з них 6 – ті, що входять до структури університету: Бобровицький, Боярський, Немішаївський, Ніжинський, Ірпінський та Рівненський фахові коледжі. Ще 23 доєдналися онлайн. Загалом гостями нашого вишу були більше тисячі молодих людей, ще біля 800 – приєдналися онлайн.


Валентин Обрамбальський,
Олександр Санченко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook