ІТ-марафон «Електронна комерція: від ідеї до проєкту» відбувся у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України»

14 листопада 2023 року
  03 листопада 2023 року стартував «ІТ-марафон «Електронна комерція: від ідеї до проєкту». ІT-марафон проводився з метою об’єднати навчальні заклади України та ІТ-компанії, виявлення фахових здібностей у здобувачів освіти, розробити ефективні практичні рішення ведення електронної комерції для розвитку власного бізнесу, економіки країни за допомогою ІТ.
  Тому до закладу завітали Друзі, які допомогли стартувати ІТ-марафону:
  • Андрій ХМЕЛЬНИК, виконавчий директор ГС Rivne IT Education (ГС Рівненський кластер ІТ-освіти);
  • Ангеліна ЛЮБАС, SMM-спеціаліст, маркетолог.

  Модератор Оксана НІКІТСЬКА розповіла присутнім 12 командам, учасникам марафону, умови проведення ІТ-марафону, який проводився до Дня студента.
  Для гарного старту до учасників звернулися спікери, які поділилися власним досвідом створення та використання продуктів електронної комерції. Електронна комерція давно стала звичною частиною нашого життя, але інтерес до неї з кожним роком лише зростає. Це не дивно, адже продавати, просувати та купувати товар у мережі зазвичай набагато зручніше та вигідніше, ніж офлайн. Головне – зрозуміти, як працює e-Commerce та навчитися користуватися його можливостями на 100%.
  Теми для створення проєктів електронної комерції команди-учасники обрали шляхом рандомного жеребкування і вони були наступні: екологічно чисті побутові товари; ретро та вінтажні товари; ексклюзивні продукти для веганів і вегетаріанців; художні інструменти та фарби для художників; ексклюзивні чоловічі аксесуари та гаманці; античні книги та рукописи; товари для подорожей; ексклюзивні товари для тварин; автозапчастини та аксесуари; подарунковий магазин для коханих; товари для фермерів; пазли, збірні моделі літаків та автомобілів; вироби з бурштину; товари для вундеркіндів.
  Привабливий та інтуїтивно зрозумілий дизайн, представлення асортименту продукції, Опис товарів, фото, характеристика, ціна, наявність тощо, функція пошуку та сортування, оформлення замовлення, система оплати, доставка і відстеження, контактна інформація і підтримка – все це є складові успішного продукту електронної комерції і про це розповіли спікери ІТ-марафону. Ними стали: Людмила ПРОНЧУК, викладач ВСП «РФК НУБіП України», яка виступилаз темою «Електронна комерція: сутність, приклади, алгоритм створення»; Ангеліна ЛЮБАС, SMM-спеціаліст, маркетолог з темою «Соціальні мережі як платформа прямої взаємодії бренду з цільовою аудиторією»; Євгеній МАСТАЛЯРЧУК, викладач ВСП «РФК НУБіП України» з темою «Середовища електронної комерції».
  Умовами створення проєкту були такі: придумати назву команди; згенерувати ідею проєкту; розробити продукт електронної комерції згідно варіанту; створити стратегію просування (рекламу); продемонструвати результат на фінальній зустрічі.
  Важливим є те, що відсутні обмеження команд у виборі типу електронної комерції. Все залежить від вмінь команд та бажання ефективно попрацювати.
  11 листопада 2023 розу відбувся підсумковий етап ІT-марафону «Електронна комерція: від ідеї до проєкту». Він відбувається в рамках серії заходів #RivneEduTalks за сприяння UKRSIBBANK BNP Paribas Group.
  Онлайн та офлайн завітали 12 команд-учасників з восьми навчальних закладів з різних куточків України: ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», ВСП «Бережанський ФК НУБіП України», ВСП «Боярський ФК НУБіП України», ВСП «Заліщицький ФК ім. Є. Храпливого НУБіП України», ВСП «Мукачівський ФК НУБіП України», ВСП «Ніжинський ФК НУБіП України», та ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені С. Дем’янчука».
  Команди продемонстрували створені проєкти. Ми отримали гарний результат!
  Оцінювали роботи студентів професіонали:
  • Ігор ВОЙТОВИЧ, ГС «Рівне ІТ освіта», професор, доктор педагогічних наук,
  • Ангеліна ЛЮБАСSMM-спеціаліст, маркетолог,
  • Діана КАРДАШ, SMM Video maker,
  • Василь РОМАНЮК, директор MVCOM,
  • Людмила ПРОНЧУК, викладач «Електронної комерції» ВСП «РФК НУБіП Україна»
за наступними критеріями:
  1. Айдентика (шрифт, логотип, слоган, кольорова гама, графічні елементи);
  2. Дослідження предметної області;
  3. Стратегія просування (реклама УТП);
  4. Наявність основних складових продукту електронної комерції.
  Отже, представлення проєктів! Гарна, тепла, технічно оснащена конференцзала, сховище поряд! Модератор Оксана НІКІТСЬКА розповіла присутнім учасникам марафону, що фінал проходить саме в цій залі, завдяки ГС «Рівне ІТ-освіта» та UKRSIBBANK BNP Paribas Group.
 
 
  Команди уважно слухали конкурентів, адже від того, як представиться проєкт залежить перемога. Студенти віднеслися відповідально і, навіть, спробували розробити інтернет-магазин «з нуля». Ідеї електронного продажу – чудові, унікальні. Це не тільки проєкт майбутньої торговельної марки, а й стратегії, які дозволять розподіленим темам ІТ-марафону реалізувати продукцію з метою отримання маржинального доходу.
 
  Тому журі обговорили представлення і вирішили наступне: відзначили представлені проєкти; не зупинятися на виконаному та опрацювати неточності; відзначити креативні рішення в розробці електронної комерції; відзначити унікальні ідеї; звернути увагу на представлення. 
  До вручення дипломів приєдналися випускники відділення програмування Сергій та Артем, які пригостили піцою Fabrika та запросили до себе скуштувати страви.
  Отже, переможцем ІT марафону «Електронна комерція: від ідеї до проєкту» стала команда OPIUM (ВСП «Рівненський ФК НУБіП України»).
 
 
  Друге місце посіли команди Боярська легалерія (ВСП «Боярський ФК НУБіП України») та MEGU_V (ПВНЗ «Міжнародний економіко-гумінатарний університет ім. академіка С. Дем’янчука»).
 
 
  Третє місце посіли команди Дружба (ВСП «Мукачівський ФК НУБіП України»), MEGU-Dev-Labs (ПВНЗ «Міжнародний економіко-гумінатарний університет ім. академіка С. Дем’янчука»)та Гладіатори (ВСП «Рівненський ФК НУБіП України»).
 
  Дякуємо за участь в ІТ-марафоні представників інших закладів. Їм будуть надіслані сертифікати учасників та пам'ятні сувеніри! Чекаємо всіх на наступному марафоні!

Вітаємо переможців!

 
 
Ірина Якимчук,

завідувач відділення програмування 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook