Майбутні лісівники пройшли навчальну практику з лісової фітопатології

8 липня 2023 року
  У період з 3 по 7 липня 2023 року студенти груп ЛГ-2001, ЛГ-2002 та ЛГ-2104 ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство» успішно виконали програму навчальної практики з дисципліни «Лісова фітопатологія».  

  Практика передбачала виконання таких завдань:

  1. Проведення лісопатологічного обстеження на території лісових насаджень ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», НПП «Голосіївський» та Ботанічного саду НУБіП України.
  2. Встановлення типових ознак та збудників найпоширеніших хвороб лісових деревних рослин (поперечний рак дуба, борошниста роса дуба, муміфікація жолудів, рак-сірянка сосни, сосновий вертун, бактеріальна водянка берези, «відьмині мітли» на грабі, борошниста роса клена та ліщини, омела біла, а також різні види дереворуйніівних грибів). Діагностування хвороб рослин допомогли здійснити спеціальні атласи-визначники та мобільні додатки Plantix, Pestoz, Crop Diagnosis та ін.
  3. Формування гербарію фітопатологічних обʼєктів.

  Також під час проведення практики студенти мали можливість прослухати лекцію професора Анатолія Федоровича Гойчука, який розповів про каталізуючі чинники ослаблення деревних рослин у лісі, а також про роль ендофітних вітальних облігатів у епіфітотійних патологіях.
  Студенти висловлюють вдячність викладачам та науковим співробітникам Боярської ЛДС, які надали можливість отримати практичний досвід у галузі захисту лісу.
  Отримані знання та здобуті навички безумовно знайдуть своє практичне застосування у майбутніх проектах та дослідженнях в галузі лісового господарства.

Іванна Кульбанська,
доцент кафедри лісівництва
Андрій Шах,
студент групи ЛГ-2104

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook