До 125-річчя НУБіП України. Студенти-міжнародники та аспіранти-історики НУБіП України й під час війни не забувають про науку

19 травня 2023 року

10 – 17 травня пройшла чергова, ХV вже, традиційна науково-практична конференція студентів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, що вона із початком зухвалої агресії путінської росії, на пропозицію самих її організаторів, проходить під загальною назвою «Українська дипломатія у часи випробувань», яка цього року була присвячена 125-річчю нашої Alma Mater і пройшла у змішаному форматі. І, як завжди, її ініціаторами й організаторами стали наукова рада та активісти науково-навчальних гуртків «Дипломатія та геополітика» й «Інформація і політика».
Перше засідання у режимі он-лайн розпочалось о 10. 00 у середу 10 травня. Після короткого вступного слова наукового керівника конференції, викладача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Асатурова С. К., з вітальним словом до її учасників звернувся завідувач кафедри, доктор політичних наук, професор Шевчук О. В., який, зокрема, підкреслив, що наука йде не поруч із навчанням, що студентська наука це, власне, й є само навчання у його найвищому університетському розумінні, і що студенти-міжнародники, як й практично увесь студентський загал нашого рідного вищу, й у такі складні часи воєнної навали не припиняють наукову діяльність.
Присутні на відкритті наукового форуму викладачі кафедри: доктор історичних наук, професор Стрілець В. В., доктор історичних наук, професор Білан С. О., кандидат історичних наук, доцент Хвіст В. О. побажали студентам успіхів у науковій та навчальній роботі, закликавши їх не зупинятись на досягнутому та йти далі й далі нелегкими стежками наукового пошуку.

     

          

Усього на пленарному засіданні виступили 9 доповідачів, що обрана ними тематика й якість представлених розвідок у черговий раз засвідчили цілком пристойний рівень загальної та методологічної підготовки бакалаврів, магістрів-міжнародників й аспірантів-істориків.

          

          

          

17-го травня конференція продовжила роботу у аудиторіях, причому на цьому етапі до її роботи підключились вже й бакалаври І-го курсу, 8 доповідей яких упевнено засвідчили достойний рівень наукової підготовки здобувачів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.
Після пленарних засідань обговорення із жвавим, дискусійним обміном думками перемістилось до секційного формату.
По закінченні роботи зборів, їх наукові та суспільно-світоглядні підсумки коротко підбив науковий керівник конференції Асатуров С. К.

     

          

          

Зауважимо, що, власне, сама конференція проходила у Дні науки Університету й протягом ХІІ, присвяченого його 125-річчю, Фестивалю науки, по підсумках якого було зокрема позитивно відзначено наукову роботу кафедри зі своїми студентами та аспірантами. Зараз студентської-викладацька редколегія працює над виходом збірки тез конференції.
На завершення, дозволимо собі констатувати вже традиційний успіх роботи цього наукового форуму студентів–гуртківців кафедри й усього її дружнього колективу.
Далі – сесія, у якнайкращих результатах якої сумніватись не доводиться, й канікули, частину яких без сумніву гуртківці присвятять науковій підготовці, у чому щиро бажаємо їм всіляких успіхів!

 

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник конференції,
викладач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
Інна Товкун,
студентка-магістрантка групи МВ 22002 м (з)

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook