Делегація Університету на Всеукраїнському Дні поля-2023!

22 червня 2023 року
  22 червня 2023 року делегація Університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком взяла активну участь у Всеукраїнському Дні поля-2023, який відбувся на базі всесвітньо відомого Миронівського інституту пшениці імені Василя Ремесла НААН.

  Приємно відзначити, що нинішній захід об’єднав науковців, вчених, виробничників з усієї країни, оскільки понад 110-річна історія діяльності МІПу свідчить про заслужений авторитет цієї установи, вагомий внесок миронівських селекціонерів у зерновиробництво країни. Всесвітньо відомими сортами пшениці в історії були Українка 0246 та Миронівська 808. Нині науковим продуктом Миронівського інституту пшениці є сорти-інновації пшениці, ячменю, тритикале, вівса.
  З вітальними словами до учасників зібрання виступили Третій Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко, президент НААН Ярослав Гадзало, які відзначили важливість праці хліборобів, вчених-селекціонерів у забезпеченні продовольчої безпеки на світовому рівні.
 
  У зверненні ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка до громади висловлені слова подяки вченим-хліборобам країни за подолання негативних прогнозів, які ще у 19 ст. виголосив Томас Мальтус щодо прямого впливу зростання чисельності населення планети на масовий голод. Власне спільними зусиллями вчених та виробничників ця продовольча проблема може бути вирішена, попри намагання рашистів знищити Україну.
 
  Від імені 35-тисячного колективу Університету ректор привітав всіх учасників, колег з усієї України (Чернігів, Біла Церква, Умань, Кам’янець-Подільський, Немішаєве, Маслівка тощо) із подією вшанування праці вчених-селекціонерів та хліборобів й побажав всім «Чистого неба, синьої води і ніякої біди»!
Директор Миронівського інституту пшениці Олександр Демидов подякував за підтримку та визнання праці вчених, відзначив нові досягнення у створенні сортів зернових культур та перспективи діяльності Інституту.
 
  Експозицію НУБіП України представляли проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька та начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Приємно відзначити, що у комунікації з представниками агробізнесу та щодо навчання в університеті на різних рівнях (від бакалаврату до аспірантури) зустріли дуже багато випускників університету різних років, що ще раз підтверджує авторитет та провідні позиції НУБіП України у національних та світових рейтингах. Не менш цікавим та привабливим наш університет виявився для школярів та цьогорічних випускників закладів освіти.
 
 
 
  Звичайно, що основною подією Дня поля-2023 був огляд посівів нових сортів селекції вчених Миронівського інституту пшениці, демонстрація роботи сучасної техніки та благодійний концерт для всієї громади.
 
 
  

                   Гордість хліборобського краю – це люди! Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку, нехай не переводиться хліборобський рід на українській землі!

 
 
Володимир Отченашко,

начальник науково-дослідної частини 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook