У Бережанському фаховому коледжі пройшов І етап ХII Фестивалю студентської науки

12 травня 2023 року

 

1Вивчай все не з марнославства,
а задля практичної користі.
Георг Крістоф Ліхтенберг

11 травня 2023 з нагоди відзначення 125-річчя НУБіП України та Дня науки, що відзначатиметься 23-26 травня, у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» було проведено ХII Фестиваль студентської науки.

Мета фестивалю: об'єднати студентську спільноту коледжу, висвітлити проблеми збереження біорізноманіття планети, пропагувати творчість та креативне мислення молоді, роботу гуртків технічного спрямування та робототехніки, узагальнити знання науково-технічного профілю; ознайомити з експонатами виставки науково-технічної творчості, послабити емоційне навантаження воєнного часу.

Зі вступним словом та побажанням плідної праці учасникам фестивалю виступила директорка коледжу Світлана ПИЛИПИШИН.

234567

Власними науковими та творчими доробками поділились студенти гуртків «Технічне моделювання систем автоматизації» (науковий керівник Богдан Білик), «Флористика та фітодизайн інтер’єру» (науковий керівник Наталія ЧОРНА), «Єдність у різноманітті» (науковий керівник Ірина КОСТІВ), «Робототехніка» (науковий керівник Сергій ШТОГРИН), «Сучасна бухгалтерія» (науковий керівник Валентина РУДНИК), «Агроперспектива» (наукові керівники Наталія ЮРЧИШИН, Франя ЧУМАРНА), «3D Моделювання» (науковий керівник Ігор ФЛЬОНЦ), «Гурток мехатроніки» (науковий керівник Олексій НЕСТЕРЕНКО).

Студенти-гуртківці виявили обізнаність у науковій проблематиці та продемонстрували креативний підхід до інтеграції суспільних та природничих наук, продемонстрували не лише свої практичні, але й наукові дослідження у напрямах роботи гуртків. Результатами таких досліджень є підготовка членами гуртків власних доповідей для виступів як на засіданнях гуртків, так і на наукових конференціях, а також публікації тез та статей у різних наукових виданнях. Здобувачі освіти репрезентували свої досягнення в конкурсах наукових студентських робіт, наукових пікніках, в Малій академії наук України тощо.

Зацікавленість та жваве обговорення викликали плани роботи гуртків на 2023-2024 н.р.

89

Оцінювання гурткової роботи відбулося згідно з критеріями, які відповідають «Положенню про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України».

На основі інформації про діяльність гуртків, представленої на вебсторінках та презентацій про діяльність та здобутки за 2022/2023 навчальний рік визначено переможця для участі у ІІ етапі ХІІ «Фестивалю студентської науки – 2023» у НУБіП України, який відбудеться 18 травня.

1311

За рішенням комісії, враховуючи природничо-соціальну та технічну спрямованість представлених гуртків, перемогу на першому (коледжівському) етапі конкурсу розділили такі гуртки «Єдність у різноманітті» (науковий керівник Ірина КОСТІВ) та «Робототехніка» (науковий керівник Сергій ШТОГРИН).

10

Друге місце – гуртки «Сучасна бухгалтерія» (науковий керівник Валентина РУДНИК) та «Технічне моделювання систем автоматизації» (науковий керівник Богдан Білик).

1214

Третє місце – гуртки «Флористика та фітодизайн інтер’єру» (науковий керівник Наталія ЧОРНА) та «Агроперспектива» (наукові керівники Наталія ЮРЧИШИН, Франя ЧУМАРНА)

Та все ж, незважаючи на результати конкурсу, перемогу здобув кожен. Адже для усіх учасників нагородою стали насамперед хвилини спілкування між колегами, спостережливі студентські погляди та багато інших приємних моментів.

Оксана Лещишин,
завідувачка навчально-методичного кабінету
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook