Мотивовані студенти лісівники достойно представляють НУБіП України у Національній інвентаризації лісів України

11 травня 2023 року

   Працевлаштування студентів є важливою складовою їх професійного розвитку, оскільки дає можливість практично застосовувати отримані знання, набувати додатковий досвід та забезпечує їх інтеграцію в професійне середовище, що дає можливість збільшити власні шанси на успішну кар'єру. Крім того, під час працевлаштування студенти мають змогу оцінити свої сильні та слабкі сторони, зрозуміти, які напрями роботи їм більше до вподоби та які професійні навички потрібно розвивати задля досягнення успіху у майбутньому. 

   Підтвердження вище сказаного вже можна знайти на сторінках автобіографії студентів 4-го курсу спеціальності 205 – Лісове господарство: Іван ДЕНИСЮК, Василь КАЛИТА, Максим ГРИЦЕНКО, Тарас ХАРТОНЮК, які в кінці березня успішно пройшли навчання та додаткові тренування, а з квітня вже приступили до проведення Національної інвентаризації лісів. Особливо приємно, що навчає наших студентів Крістіна ТОСУНОВА, яка є успішним професіоналом-практиком та нещодавнім випускником ННІ ЛІСПГ.

    Національна інвентаризація лісів – є важливою складовою управління лісами та передбачає збір і аналіз інформації про лісові ресурси в країні. Це допомагає зрозуміти стан лісів, їх площу, структуру, видовий склад та інші важливі характеристики.
    Для проведення інвентаризації потрібна велика кількість кваліфікованих працівників, які будуть займатися збором даних на місцях. Задіяні студенти у цьому процесі можуть отримати цікавий досвід роботи в лісовому секторі, знайти нові знайомства та заробити додаткові кошти.

   Виконуючи польові роботи для Національної Інвентаризації Лісів, студенти мають змогу зануритися в роботу з лісовими картами, опрацювати методику збору та обробки даних та отримати здобути практичний досвід в роботі з геоінформаційними системами.
   Крім того, отриманий практичний досвід буде корисним для подальшого успішного кар'єрного зростання у філіях ДП «Ліси України».

    Прислухавшись до захопливих розповідей вищезгаданих студентів до проведення Національної Інвентаризації Лісів вирішили приєднатися, ще кілька наших випускників бакалаврату – Юрій СЕМЕРЕЙ, Дмитро РЕДЬКО та Ілля ТУЗ. На сьогоднішній день вже вони проходять навчання та готуються до польових робіт зі збору даних про ліси України.

   Отже, сприяння працевлаштуванню студентів-випускників разом з фаховою професійною орієнтацією завжди були і є важливою складовою в роботі кафедри таксації лісу та лісового менеджменту ННІ ЛіСПГ НУБіП України. Запорукою цього є існуюча система організації виробничої практики, що дозволяє забезпечити стажування студентів на підприємствах лісового сектору та кращу адаптацію їх до специфіки роботи у тому чи іншому регіоні. Завдяки цьому багато студентів знаходять перше робоче місце та відкривають для себе безмежні можливості у самореалізації. Визнанням якості підготовки фахівців у ННІ ЛіСПГ керівництвом лісової галузі є довгострокова угода про співпрацю та залучення студентів до виробничої практики.

 

Асистент кафедри таксації лісу
та лісового менеджменту
Петро ДЯЧУК


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook