Обмін досвідом студентів гуртка на традиційній конференції «Екологія – філософія існування людства»

19 квітня 2023, 17:47
19 квітня в онлайн режимі відбулася ХІХ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених факультету захисту рослин, біотехнологій та екології «Екологія – філософія існування людства». Цьогорічна зустріч зібрала потужний викладацький колектив кафедр екології агросфери та екологічного контролю, загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, колег із Поморської академії м. Слупськ (Польща).
 
Серед активних учасників конференції були і представники студентського наукового гуртка «Екологія довкілля». Зокрема, студентка 2-го курсу ІІІ групи спеціальності «Екологія» Владислава Бровченко виступила на пленарному засіданні із доповіддю «Основні джерела забруднення природних вод внаслідок сільськогосподарської діяльності». У своєму виступі доповідач наголосила на негативних наслідках на довкілля від функціонування галузей промислового рослинництва і тваринництва, а також яким чином це може вплинути на показники якості природних вод. Також студентка акцентувала увагу на заходах, за допомогою яких можна зменшити забруднення природних вод.
 
 
Інша представниця секції наукового гуртка «Водний екоінспектор» Дарина Мандрика презентувала доповідь на тему «Водний екоцид: виклики для світу та України» у якій торкнулася питань пов’язаних із прогресуючим забруднення річок України та інших поверхневих джерел. 
 
 Студентка 3-го курсу Юлія Анатольєва акцентувала увагу присутніх на проблемах навмисної та випадкової інтродукції видів рослин і тварин. Ще одна представниця наукового гуртка Анастасія Швець-Машкара доповідала на секції. Її доповідь на тему «Як війна впливає на якість води в Україні?» зацікавила своєю актуальністю багатьох присутніх. Студентка зупинилася на прямих і непрямих впливах, які шкодять і руйнують водні екосистеми.
 
Студент 2-го курсу ІІІ групи Кирило Грабовецький виступив із науковою доповіддю «Моделювання водно-екологічних проблем: засіб попередження та прогнозу». Гуртківцем було презентовано головні підходи до моделювання прогностичної моделі MARINA Models для суббасейнів річок.
 
 Наостанок хочеться подякувати організаторам і співорганізаторам конференції за надану можливість обміну досвідом й спілкування творчо обдарованої молоді і побажати гуртківцям нових звершень на науковій ниві!
 
Євгеній Бережняк, керівник наукового гуртка «Екологія довкілля»

Віта Строкаль, керівник секції гуртка «Водний екоінспектор» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook