ОХОРОНА ПРАЦІ – ЗАПОРУКА ЖИТТЯ!

27 квітня 2023 року

 

1Щорічно, 28 квітня, в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Так само збігається і девіз, який визначає Міжнародна організація праці (МОП).

Гасло Всесвітнього Дня охорони праці у 2023 році – «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» .

Головною метою державної політики України у сфері охорони праці є збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. За будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинно забезпечуватися та бути предметом особливої турботи та контролю держави.

Традиційно, в нашому навчальному закладі, проводяться заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

5

На допомогу всім користувачам в бібліотеці організована виставка нормативної, фахової навчальної літератури та періодичних видань з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

23344

27 квітня заступник директорки з адміністративно-господарської роботи, викладач предмету «Охорона праці» Петро ЖОВНИЧ та інженер з охорони праці Андрій ІЛЬЧЕНКО провели з працівниками та здобувачами освіти другого курсу (гр.ЕкЕо-21М) інформаційно-тематичну бесіду «Охорона праці – запорука життя!», на якій ознайомили присутніх з нормативно-правовими документами, що регулюють питання охорони праці та з організацією заходів щодо створення безпосереднього в процесі роботи та навчання безпечних технічних і санітарно-гігієнічних умов, в черговий раз наголосивши на важливості дотримання та виконання інструкцій, правил та вимог з охорони праці.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі навчальних закладів   продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.

Керівництво закладу та відповідальні особи за охорону праці, в черговий раз привернули увагу до виховання поважного ставлення до власної безпеки та безпеки людей, які знаходяться поруч.

Андрій ІЛЬЧЕНКО,
інженер з охорони праці
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook