Ефективна комунікація зі старостами академічних груп випускних курсів: як у співпраці зберегти позитивну динаміку освітнього процесу

25 квітня 2023 року

     25 квітня 2023 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулась робоча зустріч директора Дмитра Костюка із старостами академічних груп випускних курсів, яка пройшла у жвавому обговоренні актуальних аспектів студентського життя: навчання, побуту і дозвілля. На зустріч чекали, бо ж студенти – народ неспокійний і завзятий, їх цікавить багато питань, і вони знають, що жодне із них не залишиться поза увагою адміністрації коледжу.

 

     Директор коледжу детально зупинився на питаннях організації освітнього процесу та студентського життя в умовах воєнного стану, виокремив основні завдання спільної діяльності студентського активу та адміністрації коледжу перед успішним завершенням навчання за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра. «Колектив нашого закладу освіти в умовах війни плідно працює над створенням умов для якісного оволодіння знаннями, уміннями, компетентностями, у чому студенти випускних курсів мали можливість пересвідчитись на власному досвіді. Один з ключових напрямків діяльності – допомога у культурному зростанні, виховання патріотизму, активної громадянської позиції, поваги до України та коледжу. І старости академічних груп у цьому процесі відіграють важливу роль» – підкреслив Дмитро Андрійович.

  

      Надалі зустріч проходила у форматі «запитання – відповідь». У діалозі із студентським активом прозвучали проблеми, які бентежать студентів-випускників: організація виробничої практики в умовах воєнного стану, питання заліково-екзаменаційної сесії та атестації, подальшого працевлаштування. Особливе місце у спілкуванні з директором мали питання стосовно продовження навчання за освітнім ступенем бакалавра на основі освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра. Дмитро Андрійович вкотре наголосив, що здобуття вищої освіти – важливий крок у побудові майбутньої кар’єри та нагадав про можливості та перспективи навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України як за денною, так і за заочною формами навчання на міжкафедральній навчальній лабораторії, яка успішно функціонує у коледжі вже п’ятий рік.

     Староста групи 304-М Вікторія Юрченко поділилась враженнями від комунікації студентського активу з директором: «На зустрічі ми з директором, як із найближчою на освітньому фронті людиною, обговорили всі деталі навчання, поставили запитання, які нас найбільше турбують, змогли порадитися й дізнатись багато цікавої інформації, зокрема й психологічної, адже це наразі нам так важливо. Кожен студент зміг висловити те, що йому подобається й не подобається, а згодом отримати якісну та чесну відповідь від керівника. Це і є основною цінністю нашого закладу, на мою думку: студенти можуть бути відвертими з наставниками й вільно висловлювати власні думки».

     Зустріч була конструктивною і цікавою для обох сторін. На завершення Дмитро Андрійович побажав студентському активу продовжувати успішно поєднувати навчальну діяльність з громадською роботою і не втрачати юнацького запалу та жаги до знань. Активна життєва позиція сприятиме успішному формуванню їх як фахівців, так і патріотів своєї Батьківщини. У майбутньому домовилися про збереження доброї традиції для наступних курсів – проведення таких зустрічей і відвертого обговорення актуальних проблем.

Тетяна Семененко,

завідувачка відділення підприємництва та інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook