Весняний цикл відкритих лекцій на економічному факультеті успішно завершений

24 квітня 2023 року
     Відповідно до наказу ректора НУБіП України від 24.01.2023 року № 41 та затвердженого графіку проведення відкритих лекцій на економічному факультеті в березні-квітні було проведено 7 відкритих лекції науково-педагогічними працівниками факультету:
    2 березня 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки Тетяна Гуцул провела відкриту лекцію для 37 студентів 3 та 2ст курсу ОС «Бакалавр» зі спеціальності 201 «Агрономія» з дисципліни «Економіка і підприємництво» на тему «Персонал підприємства, продуктивність праці та її оплата»
    На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри економіки, д.е.н., професор Байдала В.В., д. е.н., доцент кафедри економіки Мірзоєва Т.В., гарант ОП «Економіка підприємства», доценти кафедри економіки Степасюк Л.М., Балан О.Д., Нагорний В.В., Гаврилюк І.П. та відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в. о. завідувача кафедри банківської справи та страхування к.е.н. Костюк В.А.
     По закінченню відкритої лекції як колеги, так і студенти оцінили проведену лекцію як таку, що прочитана на високому рівні.
 
     2 березня 2023 року відбулася відкрита лекція кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки Наталії Суліми для 14 студентів 3 курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з дисципліни «Економіка сільського господарства» на тему: «Ресурсний потенціал сільського гоподарства».
    На лекції були присутні: завідувач кафедри економіки, д.е.н., професор Байдала В.В., заступник декана економічного факультету доцент Нагорний В.В., доцент кафедри економіки Степасюк Л.М., гарант програми, професори кафедри економіки Рогач С.М. та Мірзоєва Т.В., доценти кафедри економіки Балан О.Д., Гуцул Т.А., Чередніченко О.О.; старший викладач кафедри економіки Коваленко Л.В. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування к.е.н., доцент Костюк В.А.
      Студенти відмітили високий науково-методичний рівень володіння матеріалом лектором.
      24 березня 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри банківської справи та страхування Руслана Мамчур провела відкриту лекцію з дисципліни «Страхування» для 24 студентів 2 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Тема лекції – «Страхування майна громадян».
     На лекції були присутні: в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування к.е.н., доцент Костюк В.А., д.е.н., професор Худолій Л.М., викладачі кафедри: к.е.н., доценти Аврамчук Л.А., Жарікова О.Б., Муравський О.А., Файчук О.В.
    Студенти відзначили вміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів.


   24 березня 2023 року відбулася відкрита лекція кандидата економічних наук, доцента кафедри глобальної економіки Лариси Михальчишиної для 31 студента 4 курсу спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура», з дисципліни «Економіка сільського господарства» на тему: «Ресурсний потенціал сільського господарства».
    На лекції були присутні: завідувач кафедри, д.е.н., професор Вдовенко Н.М., д.е.н. професор, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваша С.М., д.е.н., професор, декан економічного факультету Діброва А.Д., доценти Кірейцева О.В, Косяк О.Є., асистент Павленко М.М. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Костюк В.А.
    Студенти і викладачі відзначили, що заняття проведено на високому науковому та навчально-методичному рівні згідно навчального плану і програми навчальної дисципліни, з дотриманням логічного зв’язку із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін.

   28 березня 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Михайло Маршалок провів відкриту лекцію з дисципліни «Оцінка бізнесу» для 14 студентів ОС «Бакалавр», 4 курсу, спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Тема лекції – «Оцінка вартості машин та обладнання».

    На лекції були присутні: заступник декана - к.е.н, доцент Воляк Л.Р., завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності д.е.н., професор Ільчук М.М., доцент кафедри економіки д.е.н., Мірзоєва Т.В., викладачі кафедри: к.е.н., доценти Нікітченко С.О., Андросович І.І., Коновал І.А., Любар Р.П., Томашевська О.А., Фурса А.В. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Костюк В.А.
     Студенти відмітили високий науково-методичний рівень володіння матеріалом лектором.
    30 березня 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Сергій Нікітченко провів відкриту лекцію з дисципліни «Управління витратами» для 18 студентів ОС «Бакалавр», 4 курсу, спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Тема лекції – «Методи управління витратами».
    На лекції були присутні: заступники декана – доценти Маршалок М.С. і Воляк Л.Р., завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності д.е.н., професор Ільчук М.М., професор кафедри економіки д.е.н., Радько В.І., доцент кафедри економіки д.е.н., Мірзоєва Т.В., викладачі кафедри: к.е.н., доценти Андросович І.І., Коновал І.А., Любар Р.П., Томашевська О.А.,Фурса А.В. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Костюк В.А.
На думку колег викладачів, лекція доцента Нікітченка С.О. проведена на високому науково-методичному рівні у відповідності до встановлених вимог щодо оцінювання якості проведення лекційних занять та сприяла активному обміну досвідом проведення дистанційних занять.
 
 
    14 квітня 2023 року доктор економічних наук, професор кафедри обліку і оподаткування Любов Гуцаленко провела відкриту лекцію з дисципліни «Управлінський облік» на тему «Облік витрат допоміжних виробництв» для 24 студентів 3 курсу та 1 курсу СТ спеціальності «Облік і оподаткування».
     На лекції були присутні: заступник декана – к.е.н., доцент Воляк Л.Р., завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н., професор Лазаришина І.Д., доценти кафедри обліку та оподаткування Дерев’янко С.І., Кузик Н.П., Мельянкова Л.В., Слєсар Т.М., Шевчук К.В., к.е.н., ст. викладач Миськів Л.П. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Костюк В.А.
      Студенти відзначили професіоналізм та доброзичливість лектора по відношенню до них.
    Середній бал оцінювання якості проведення відкритих лекцій викладачами за 100-бальною шкалою становив 97; 98; 98; 97; 98; 97; 99%, а студенти оцінювали за 50-бальною шкалою і середній бал становив 48; 47; 48; 47; 48; 48; 49%, що є високим показником. Лекції були проведені на високому, методичному рівні з використанням сучасних технічних засобів навчання.
  Перед лекціями всі викладачі розмістили на дошці оголошень та на сайтах кафедр тему, місце та час проведення лекцій: https://nubip.edu.ua/node/121971https://nubip.edu.ua/node/122232, https://nubip.edu.ua/node/123810, https://nubip.edu.ua/node/123887, https://nubip.edu.ua/node/124170, https://nubip.edu.ua/node/124347, https://nubip.edu.ua/node/125618,
  Після проведення усіх лекцій відбулося обговорення результатів на засіданнях кафедр та оприлюднено на сайті університету https://nubip.edu.ua/node/122778, https://nubip.edu.ua/node/122768, https://nubip.edu.ua/node/124841, https://nubip.edu.ua/node/124510, https://nubip.edu.ua/node/124846, https://nubip.edu.ua/node/125372, https://nubip.edu.ua/node/125932.
       Всі анкети викладачів та студентів були проаналізовано та передано до навчальної частини.
 
Костюк Вікторія,
відповідальна від економічного факультету
для здійснення контролю за якістю навчання

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook