Майбутні абітурієнти завітали на День відкритих дверей факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

6 квітня 2023 року

  6 квітня 2023 року НУБіП України та зокрема факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно зустрів випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, випускників технікумів, коледжів, батьків та викладачів. Зустріч проходила у змішаному форматі — очно та дистанційно. Завдяки кропіткій праці колективу факультет долучив чимало майбутніх абітурієнтів з м. Києва та області.

 

  З вітальним словом та презентацією про університет до гостей звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко. Учасники заходу дізналися інформацію щодо особливостей вступної кампанії, познайомилися із Сенатом студентської організації, дізналися про переваги навчання, можливості творчого, спортивного розвитку. Майбутні абітурієнти мали змогу прогулятися унікальною територією університету, завітати до Ботанічного саду. В ході зустрічі факультет захисту рослин, біотехнологій та екології презентував гостям спеціальності й освітні програми, навчальні та наукові експонати, що використовуються під час навчання.

 

 
   Після основної частини декан Юлія Коломієць запросила всіх охочих до 4-го корпусу, де розповіла про навчання, варіанти подальшого працевлаштування студентів, підкреслила переваги навчання на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології та плюси саме нашого закладу вищої освіти – НУБіП України. Вона наголосила, що університет має статус національного та дослідницького університету, у студентів є можливість отримати подвійні дипломи, пройти закордонні практики (в Нідерландах, Польщі, Норвегії та ін.), навчатися іноземними мовами. Студенти 100% забезпечені гуртожитком, мають цікаве різноманітне студентське життя – спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, клуби за інтересами.

   

  Завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники факультету із задоволенням провели для гостей екскурсію корпусом і лабораторіями. Випускники побачили, що лабораторії факультету облаштовані мультимедійним обладнанням, мають сучасну матеріально-технічну базу, більшість оснащена приладами європейської якості та інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт й проведення наукових досліджень. Ознайомились із дослідженнями у галузі біотехнології, фізіології, біохімії, мікробіології, молекулярної біології та клітинної інженерії. Разом з тим, гості не лише отримати цікаву та актуальну інформацію, а й дізнались, як працює лабораторне обладнання,  мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі invitro, яка налічує близько 40 різних видів та сортів (серед яких представники ягідних, декоративних, технічних та екзотичних рослин), як отримують безвірусний посадковий матеріал, проводять діагностику хвороб молекулярними методами, отримують біопрепарати з рослинної та мікробної сировини, вивчають особливості вирощування мікроорганізмів-продуцентів промислово важливих речовин. 

    

  

  По закінченню основної частини було чимало запитань від аудиторії щодо спеціальностей, пільг, умов вступу. Завідувачі кафедр та ННП отримали позитивні відгуки від учасників заходу, які дякували за гарно проведений час, цікавинки факультету, якість подачі інформації, чіткість та повноту відповідей на запитання. Факультет на чолі з Юлією Василівною висловлює подяку всім, хто долучився до організації заходу — директорам, завідувачам, викладачам шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів та коледжів за активну, плідну співпрацю. Особливо вдячні: Ганні Сергієнко, Оксані Булизі, Тетяні Баляс школа І-ІІІ ступенів №122 м. Києва, Людмилі Которажук школа І-ІІІ ступенів №186 м. Києва, Лідії Федченко, Тетяні Букша школа І—ІІІ ступенів №130 м. Києва, Олені Чуба, Олені Радько еколого-природничий Ліцей №116 м. Києва, Маріанні Босенко гімназія №48 м. Києва, Ларисі Переймибіда медична гімназія №33 м. Києва.

 

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook