КРУГЛИЙ СТІЛ: «Війна в Україні: наслідки для світової економіки»

30 березня 2023 року

 

1Яке б не було наше сьогодні,
світ – це наше завтра. 
(В. Гюго)

30 березня 2023 року здобувачі освіти та викладачі циклової комісії спеціальних економічних дисциплін взяли участь в обговоренні круглого столу на тему: «Війна в Україні: наслідки для світової економіки».

2

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулася завідувачка відділення Ірина ТЕРНОВА, яка відзначила важливість розвитку економіки в умовах війни, адже від цього залежатимуть можливості наповнення бюджетів усіх рівнів, що дозволить не тільки здійснювати належну підтримку ЗСУ, а й забезпечити повноцінний соціальний захист населення, особливо внутрішніх переселенців. Також Ірина Валер'янівна зосередила увагу учасників на необхідності швидкої трансформації національної економіки відповідно до вимог воєнного часу, а для цього зростає роль державного регулювання в усіх сферах економічної діяльності.

В обговоренні важливих проблем адаптації та відбудови національної економіки взяли активу участь студенти групи Ек-21М та ОФП-21М (Діана КОТИК, Анастасія БІЛИК, Роман ЗАЯЦЬ, Юлія ЖИГА).

345678

Студенти акцентували увагу присутніх на проблемах забезпечення внутрішніх переселенців належним житлом, на втратах внаслідок війни екосистем, що є не менш важливо на рівні з оцінкою людських і капітальних втрат, зокрема пропонується, щоб воно було побудовано за сучасними вимогами до енергоефективності, екологічності, комфортності з використанням сучасних технологій. Надалі після завершення війни таке житло може використовуватися як гуртожитки для закладів освіти або великих підприємств регіону.

Дякуємо усім співорганізаторам та учасникам круглого столу за активну участь! Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи, віримо в нашу перемогу. Все буде Україна!

Світ – чеснота цивілізації, війна – її злочин. В. Гюго

Ірина Тернова,
завідувачка відділення
економіки та прикладної екології
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook