Викладачі та аспіранти відвідали гостьову лекцію «Як одночасно ефективно господарювати на землі та берегти довкілля від шкідників. Мистецтво живлення рослин»

24 березня 2023 року

Одним із найважливіших завдання для України на сьогодні є забезпечення стабільного та ефективного вирощування аграрної продукції, з одночасним бережливим ставленням до довкілля. В сучасному світі, де ми стикаємось не лише з проблемою зміни клімату та екологічної кризи, а й з наслідками військової агресії, важливо шукати способи, які дозволять нам вирішувати ці проблеми. Саме тому викладачі та аспіранти кафедри аналітичної та біонеорганічної хімії та якості води 24 березня 2023 року із задоволенням відвідали гостьову лекцію: «Як одночасно ефективно господарювати на землі та берегти довкілля від шкідників. Мистецтво живлення рослин», де було розглянуто головні аспекти екологічно безпечного використання добрив та засобів захисту сільськогосподарських рослин.


Лекцію проводили стейкхолдери ОНП «Хімія»: Костянтин Тимофенко – технічний координатор проекту «ДобоДій» та Василь Мельникович – віце-президент міжнародного агро кластеру Дністер. Лекторами було продемонстровано можливості захисту рослин та збільшення врожаїв за допомогою рідких добрив «Добродій».

Під час лекції було продемонстровано продуктову лінійку добрив «Добродій». Для прикладу, «Добродій Калій Актив», використання якого сприяє зменшенню стресу від дії гербіцидів, позитивно впливає на ріст рослин, сприяє підвищенню рівня засвоєння азоту та заліза, а також збільшення плодів.

Найбільш цікавим та ефективним є добриво з фунгіцидними властивостями «Добродій Комфорт Універсальний». Наукові дослідження підтверджують дієвість препарату проти широкого спектру бактеріальних, вірусних  та грибкових захворювань. Добриво позиціонується як не токсичне та не шкідливе для довкілля.

 

Дякуємо лекторам та організаторам за приємні враження і величезний обсяг актуальної інформації.

Заленська Єлизавета,

аспірантка кафедри аналітичної та біонеорганічної хімії та якості води

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook