Нарада із заступниками директорів ННІ, деканів факультетів з виховної роботи

24 березня 2023 року
Якщо з доброго виховання
часто виходять люди погані
і навпаки, то цим доводиться
не те, що виховання неможливе,
а тільки те, що обдумана
діяльність вихователя має межі…

…Нема на світі такого зла і лиха,
яке змогло би придушити в людині все людське,
 і що зачатки вищих вимог розуму і совісті
настійно зароджуються навіть у народів диких,
що виростають без будь-якого виховання…
Памфило Юркевич
  23 березня в навчальному корпусі №11 відбулася нарада із заступниками директорів ННІ, деканів факультетів з виховної роботи. У порядок денний було включено низку надважливих стратегічних питань щодо виховної роботи та забезпечення життєдіяльності університету й кампуса загалом.
  Ще до початку наради учасники відвідали навчальні лабораторії механіко-технологічного факультету. Декан Вячеслав Братішко провів цікаву екскурсію, окреслив плани оновлення існуючих і відкриття нових лабораторій з нагоди ювілею Університету. Такі зустрічі вже набули традиційного характеру, заступники директорів ННІ, деканів з виховної роботи мають можливість ознайомитися з цікавинками університету, новими лабораторіями, локаціями і т. д. для подальшого розповсюдження корисної інформації серед студентів, викладачів і всіх охочих.
 
 
  Відкрив нараду проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, зауваживши, що незважаючи на те, що ми живемо в умовах війни вже більше року, як ніколи важливо підвищувати рівень життєстійкості, взаємопідтримки, зміцнювати патріотичну позицію студентської громади університету, формувати здоров’язбережувальну компетентність і заохочувати до креативної співпраці наших студентів. Здатність генерувати оригінальні ідеї зароджується тільки в атмосфері партнерства. Сергій Миколайович також нагадав, що у травні НУБіП України святкуватиме 125-річчя, яке також включене до переліку загальнодержавних урочистих подій 2023 року в Україні Постановою № 1982-ІХ від 17 грудня 2021 року «Про відзначення пам’ятних і ювілейних дат та ювілеїв у 2022-2023 роках». Він закликав усіх взяти активну участь у плануванні й проведенні цікавих інтелектуальних, підвищуючих культурний рівень учасників заходів.
 
  Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк у своєму виступі закцентував на питанні збереження здоров’я студентства. На виконання наказу ректора Станіслава Ніколаєнка № 207 від 14.03.2023 р. «Про заборону та запобігання тютюнопаління в Університеті» відділ виховної роботи та студентських справ розробив інформативний буклет для запобігання розповсюдження тютюнопаління. Сергій Вікторович звернувся до заступників директорів ННІ, деканів факультетів з проханням розповсюджувати буклети, вести роз’яснювальну, просвітницьку роботу зі студентством, співпрацювати з Центром щодо виховної роботи.
  Заступники директорів ННІ, деканів з виховної роботи коротко озвучили напрямки поточної роботи, перспективи й плани подальших дій, доповіли про відвідування студентських гуртожитків наставниками академічних груп, вихователями гуртожитків і викладачами в цілому.
  Директор музею історії НУБіП України Марія Поливач розповіла про організацію «Олімпіади з історії НУБіП України з нагоди 125-річчя Університету», яка проводитиметься наступні два тижні онлайн за допомогою гугл-форм під час великої перерви, не зупиняючи навчальний процес. Переможців буде нагороджено почесними грамотами, на кожному факультеті буде обрано трійцю найкращих знавців історії рідного університету.
  Директор студентського містечка Сергій Стецюк зосередив увагу присутніх на своєчасній підготовці наказів про поселення (виселення, переселення) студентів у другому навчальному семестрі 2022-2023 навчального року.
 
 Виховна робота – це надважливе стратегічне, актуальне завдання сьогодення НУБіП України, адже риторика геноциду рф має бути остаточно знищена вихованням морально-доблесного характеру української молоді!
 

Слава Україні!

Слава НУБіП України!

Слава Збройним Силам України!

 
 
Олександра Соколова,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

    


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook