Борітеся – поборете, вам Бог помагає: шевченківський тиждень у науковій бібліотеці

17 березня 2023 року
   16 березня 2023 р. завершився Шевченківський тиждень у науковій бібліотеці, який тривав з 9 березня. В межах цього тижня для університетської спільноти в читальній залі центральної бібліотеки було запропоновано експозицію творів мистецтв, присвячену Тарасу Григоровичу, а також показ фільмів про життя і творчість Великого Кобзаря.

 

   Якщо говорити про експозицію, то варто зазначити, що досить цікавою була колекція Віталія Коваленка, заступника декана агробіологічного факультету. Вже досить довгий час Віталій Петрович колекціонує картини та інші витвори мистецтва, пов’язані з життям та творчим шляхом Тараса Шевченка. І не тільки збирає, а ще й сам реставрує картини та мозаїки.

   Ще один експонат виставки вартує особливої уваги – плакат «Останній шлях Кобзаря», який подарувала рідній бібліотеці Лариса Юріївна Кучерук, бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу.

   Кафедра лісової таксації ННІ лісового і садово-паркового господарства передала для бібліотечної виставки портрети Кобзаря, виконані різними техніками та унікальну річ – вишитий на полотні Заповіт Тараса Шевченка.

   На експозиції було представлено й інші цікаві вироби мистецтв.

   Також, під час проведення виставки, ми демонстрували декілька телевізійних проєктів про життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича.

   Якщо ви не встигли переглянути ці досить цікаві проєкти, скористайтесь нашими посиланнями й насолоджуйтесь переглядом :

   Для України та українського народу Тарас Шевченко є символом боротьби й нескореності. Своєю творчістю та життєвим шляхом він надихає нас на боротьбу за свою державу, за світлі цінності. Шевченко – це генетична складова української нації.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook