Вибір майбутнього фаху - важливий крок у житті

24 лютого 2023 року

Друга половина навчального року у випускних класах загальноосвітніх закладів освіти завжди пов’язана не тільки з організацією повторення і систематизації набутих учнями знань з предметів, але і з прийняттям ними рішень щодо вибору майбутнього фаху та коледжу чи університету, в якому продовжать навчання. Допомогти школярам визначитися у виборі майбутньої професії шляхом впровадження ефективної системи профорієнтації – завдання, що стоїть і перед педагогічним колективом коледжу. Саме з метою надання допомоги здобувачам середньої освіти у виборі майбутньої професії 24 лютого 2023 року викладачі циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій Ірина Вінник і Валентина Вдович відвідали СЗШ №235 ім. В.Чорновола Святошинського району м. Київ.

Під час зустрічі Валентина Вдович розповіла учням про особливості освітнього процесу в коледжі, зокрема, про спеціальності, за якими проваджується освітня діяльність, та охарактеризувала його матеріально-технічну базу, склад педагогічного колективу, багаті традиції, сприятливі умови для організації дозвілля й змістовного відпочинку молоді. Педагогиня звернула увагу присутніх на зручне місце розташування Ірпінського фахового коледжу і транспортне сполучення з Києвом, а також на привабливості співвідношення місць держзамовлення з ціною навчання на контрактній основі, наголосила, що випускники коледжу мають можливості подальшого здобуття вищої освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Учасники профорієнтаційного заходу взяли участь у майстер - класі «Подорож у світ шоколаду», який провела голова циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій Ірина Вінник. Майстер-клас дав можливість школярам зануритися у «хімію» кондитерських виробів під назвою «шоколад». Вони мали змогу практично ознайомитися зі способами інформаційної та інших видів фальсифікації шоколаду, з діями споживачів при порушенні їхніх споживчих прав, що визначені і регламентовані Законом України «Про захист прав споживачів».

Школярі охоче підтримували бесіду, з неабияким зацікавленням відповідали на запитання, продегустували зразки шоколаду і шоколадних десертів, засвоїли, як на практиці правильно і доступно визначити окремі якісні показники їх.

На завершення зустрічі педагогині подякували адміністрації школи за допомогу в організації заходу, а старшокласникам порекомендували разом із батьками 18 березня відвідати День відкритих дверей коледжу, щоб пройнятися атмосферою освітнього закладу і зрозуміти, в якій професії вони найкраще зможуть реалізувати свої здібності і можливості.

Ірина Вінник, Валентина Вдович,

викладачі циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook