Інтерактивне заняття для студентів-міжнародників від голови наглядової ради Миколи Томенка

10 березня 2023 року

  З 06 березня 2023 року в НУБІП України здобувачі 1, 4 курсів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти продовжили освітній процес в офлайн форматі. Вживу в аудиторії студенти можуть взаємодіяти один з одним та викладачами в режимі реального часу, що сприяє зростанню їхніх знань та розвитку соціальних навичок. Живе спілкуванняв має велике значення для студентів, сприяє позитивній атмосфері, яка панує в аудиторіях університету, адже це в першу чергу забезпечує можливість студентам розвивати навички комунікації, що є важливим для успішної кар'єри в майбутньому.

  Студенти четвертого курсу спеціальності “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії” мали інтерактивне заняття у формі екскурсії на чолі із доктором політичних наук, професором кафедри філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету, головою Наглядової ради університету Миколою Володимировичем Томенком та його товаришем, Любомиром Павловичем Михайлиною, генеральним директором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.


  Під час екскурсії студенти були ознайомлені із найважливішими культурно-історичними об’єктами й пам'ятниками архітектури та їх історією. Протягом програми було відвідано парк Вічної Славимеморіал Жертв Голодомору та комплекс Києво-Печерської лаври, унікальний архітектурний ансамбль, який внесений до списку культурної спадщини ЮНЕСКО.


  Розпочинаючи подорож у парку Вічної слави, розташованому на мальовничих схилах Дніпра, студенти здійснили короткий екскурс до історії міста Києва. Так, учасники дізналися про місця поховання видатних киян, починаючи від князя Аскольда і закінчуючи сім’ями відомих українських меценатів, діячів культури й мистецтва, героїв Крут, видатних українців радянської доби. Обговорили відчайдушні спроби радянського керівництва здійснити замах на історико-культурну спадщину української нації. Екскурсія продовжилась на території Києво-Печерської лаври. Одного із найбільших християнських центрів України, визначної пам'ятки історії та архітектури. На її території знаходяться мальовничі пам'ятки: Собор Успіння Пресвятої Богородиці, Велика лаврська дзвіниця, Троїцька Надбрамна церква, Гостинний двір, Трапезна церква Св. Антонія і Феодосія.


  Одна з цих пам’яток – музей князя Костянтина Івановича Острозького, видатного державного і військового діяча першої половини XXVI століття, та Успенський собор УПЦ. Студенти мали прогулянку історичними стежками монастиря, якими свого часу крокували Тарас Шевченко, Іван Мазепа та безліч інших видатних постатей.


  Протягом ознайомлення з пам’ятками історико-культурного заповідника учасниками обговорювалося широке коло питань, серед яких зокрема були такі як: ступінь катастрофічності диспозиції пам'яток у місті Києві; невизначеність, плану туристичної презентації міста; важливість поділу міста на фрагменти за історичними зв'язками; важливість аналізу кожної історичної події, пам'ятки з позиції того, які наслідки це мало для нашого народу, країни; необхідність боротьби за місце українців у історії; подолання наслідків політики русифікації й тоталітаризму.


  Отже, студенти отримали цінний досвід щодо історії, методів і принципів боротьби за національну культуру спадщину. Подібні заходи-зустрічі є важливими для формування національного світогляду майбутніх фахівців-міжнародників. Оскільки захист національної спадщини, боротьба за її міжнародне визнання та відновлення історичної справедливості є важливим елементом майбутньої професійної діяльності майбутніх професіоналів своєї справи.

 


Ілля Бондарчук,
студент 4 курсу, спеціальності "Міжнародні відносини,
суспільні комунікації та регіональні студії"

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook