Відкрите заняття з дисципліни «Практичний курс основної іноземної мови» для студентів першого курсу спеціальності «Філологія»

24 лютого 2023, 16:37

22 лютого 202року старшим викладачем кафедри романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Черновою Юлією Вікторівною було проведено відкрите заняття з дисципліни «Практичний курс основної іноземної мови» для студентів першого курсу спеціальності «Філологія (перша – англійська)».

     Через жорстокі реалії сьогодення заняття проходило в онлайн-форматі, але це не стало завадою для інтенсивного та захоплюючого обговорення навчального матеріалу. Практичний курс англійської мови – це предмет, який може збагатити словниковий запас студентів актуальною повсякденною лексикою. Запланована тема відкритого заняття не була винятком – Housing and Rooms. Чи можете ви детально описати англійською мовою своє житло? Студенти групи 22002 тепер в змозі це зробити, адже протягом заняття вони дізналися як ідентифікувати будинок на дві сім’ї, багатоповерховий будинок, хмарочос, особняк, маєток чи навіть хатину; навчилися називати англійською мовою надвірні будівлі та навіть вивчили види вікон. Ще цікавіше обговорювати інтер’єр житла, коли є можливість поділитися з аудиторією описом деталей у передпокої, вітальні, кухні, спальні та ванній кімнаті. Задля наочності та легшого запам’ятовування викладач підготував презентацію, тому кожен предмет інтер’єру можна було побачити на екрані. Було прослухано аудіозапис про переваги та недоліки життя в місті та сільській місцевості, після обговорення якого студентство ділилося своєю особистою позицією з цього приводу. Наприкінці заняття була приділена достатня увага вдосконаленню перекладацьких навичок при перекладі українського тексту англійською мовою. Студенти працювали активно та майже на кожне питання викладача знали відповідь.


       Відкрите заняття відвідали колеги Чернової Ю.В. – доценти кафедри РГМ і перекладу Гольцова М.Г. та Тепла О.М., викладачі-асистенти Дрейман А.І. та Туріцина О.М., старший викладач Лугова Т.М. Викладачi та студенти висловлюють окрему подяку завідувачці кафедри РГМ і перекладу, професору Личук Марії Іванівні та заступнику декана гуманітарно-педагогічного факультету Шевченко Наталії Володимирівні за присутність та підтримку. Поважні гості дійшли висновку, що заняття було проведено на високому рівні, адже Чернова Ю.В. та студенти групи продемонстрували, що навіть під час воєнного стану та проміж повітряних тривог навчати та навчатися треба продовжувати та це можна робити плідно та цікаво.

 

Чернова Ю.В.,
ст. викладач кафедри РГМ і перекладу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook