Працюємо без вихідних

24 лютого 2023 року

Саме взимку доцільно зайнятися тими справами, які весь час відкладаєш на потім. Це насамперед стосується і аграріїв. Бо під час сезону вони повинні перш за все забезпечити українців якісними і безпечними продуктами харчування. І саме взимку організовують різноманітні заходи, що дають змогу не тільки отримати нові знання, але також є майданчиком для обміну досвідом між фахівцями сільськогосподарської галузі.

На одному з таких заходів вдалося побувати й нам у якості спікерів. Метою відвідування семінару була можливість поділитися власними напрацюваннями з  використання препаратів на основі аквацитратів для якісного підживлення сільськогосподарських рослин.


У аграріїв виник інтерес до даного напрямку досліджень, адже на сьогодні, через ситуацію яка склалася в країні, є певні фінансові обмеження, які лімітують технологію вирощування. Разом з тим виконання кожного агроприйому має бути виправдане та прораховане для досягнення максимальної ефективності. Отже, це викликає необхідність у збалансованому живленні рослин що досягається шляхом внесення підживлень, в тому числі листкових, у критичні періоди живлення. Основною нашою метою було довести до аудиторії фізико-хімічні властивості цих речовин, особливості внесення та приготування бакових розчинів у правильних співвідношеннях.

Адже основним принципом сільськогосподарського виробництва є забезпечення рослини, яка в свою чергу забезпечує аграрія, а гарний врожай є запорукою стабільності і незламності нашої країни.


В’ячеслав Чоботар,

аспірант кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook