Магістри 1 року навчання спеціальності «Філологія (англійська мова)» пройшли захист навчальної (ознайомчої) практики

22 лютого 2023 року

   Магістри 1 р. н. спеціальності «Філологія (Англійська мова)» пройшли навчальну (ознайомчу) практику, яка за навчальним планом тривала з 13 по 17 лютого 2023 року. Практику пройшло чотирнадцять магістрів. Вони вчасно представили Договори з базами практики – бюро та агенціями перекладу. Основними були обрані дві агенції перекладу у місті Києві: «Антей» та «Азуріт». Через них пройшло вісім магістрів. Інші магістри укладали Договори з приватними бюро перекладу. Захист навчальної (ознайомчої) практики відбувся 20 лютого 2023 р.
   На базах проходження навчальної (ознайомчої) практики створено необхідні умови для її проходження. Завдання, робочий план та програму практики усі практиканти виконали в повному обсязі. Усю звітність перевірено, зауважень до її оформлення немає. Для роботи бюро й агенції перекладу надали магістрам певні науково-технічні, науково-популярні та ділові тексти для перекладу з української мови на англійську і навпаки. Магістри створювали також глосарії термінологічних одиниць.

   У магістрів-практикантів сформувалося вміння оцінювати результати власної перекладацької діяльності; вдосконалювати і підвищувати власні перекладацькі та дослідницькі компетентності. Магістри також корегували письмовий переклад текстів та документації.
Варто відзначити відповідальне ставлення до виконання завдань практики окремих магістрів та відмінне оформлення документів практики, як-от: Горькавого Євгенія, Кривчук Вікторії та Возняка Ярослава.
   Магістри відзначають серйозний підхід керівника практики від кафедри та керівництва університету. Однак сумісна робота деяких практикантів ускладнювалася через обмеження тісного спілкування в дистанційному режимі, через військові дії та знаходження поза межами Києва чи країни.


Євгеній Горькавий,
староста групи 22001м
Марія Личук,
професор, керівник практики

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook