Стартувала підготовка до акредитації освітніх програм бакалаврату та магістратури 2023-2024 н.р.

15 лютого 2023 року
  15 лютого під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася нарада з підготовки до акредитації освітніх програм бакалаврату і магістратури 2023-2024 н.р. На нараду були запрошені гаранти освітніх програм, консультанти – науково-педагогічні працівники університету, задіяні в роботі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а також заступники деканів факультетів та директорів ННІ з навчальної роботи.

  Василь Шинкарук у своїй доповіді зазначив, що наш університет у 2022-2023 навчальному році успішно пройшов акредитацію 1 бакалаврської та 1 магістерської програм і вже отримав п’ятирічні акредитаційні сертифікати. 7 освітніх програм нашого університету, з яких 2 магістерські, на сьогодні знаходяться на завершальному етапі проходження акредитації. 4 освітні програми наших структурних підрозділів завершують етап проведення зустрічей з експертами.
  Загалом, починаючи з 2019 року університет вже отримав 33 акредитаційні сертифікати НАЗЯВО, з яких 24 – в м. Київ та 9 у структурних підрозділах
 
 
  У 2023-24 н.р. у нас планується 25 акредитаційних експертиз, з яких 21 – у центральному офісі НУБіП України та 4 у структурних підрозділах ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» – 2 програми; ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» – 2 програми. Такої значної кількості акредитацій у нас ще не було, тому для її успішного проходження нам необхідно забезпечити чітку організацію цього процесу.
 
 
  З метою підготовки до акредитації, згідно наказу ректора № 941 від 12.12.2022 р. «Про проведення самооцінювання освітніх програм» з 12 грудня 2022 року по 20 лютого 2023 року гаранти завершують самоаналіз освітніх програм. Також підготовлено аналогічний наказ № 993 від 28.12.2022 р. для забезпечення підготовки самоаналізу освітніх програм наших структурних підрозділів, що підлягають акредитації у наступному навчальному році.
  Проректор зазначив, що для забезпечення проведення якісного самоаналізу кожній освітній програмі буде надано рецензента з числа наших НПП, які задіяні в роботі НАЗЯВО. Згідно з наказом ректора до 10 березня рецензенти переглянуть акредитаційні справи і нададуть за потреби рекомендації з їх удосконалення.
 
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик ознайомив присутніх з особливостями інформаційного забезпечення самоаналізу освітніх програм з використанням ресурсів сайту університету.
 
 
  Заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко поінформувала присутніх про особливості використання нормативної документації та положень університету у процесі підготовки самоаналізу освітніх програм.
 
 
  Завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх акцентувала увагу присутніх на особливостях формування матриці відповідності та унікальності освітніх програм.
 
 
  Також гаранти поінформували про стан підготовки самоаналізу освітніх програм.
 

  Всім гарантам освітніх програм та всім задіяним у підготовці самоаналізу бажаємо успіхів у цій непростій справі та вчасного отримання акредитаційних сертифікатів.

 
 
Лариса Кліх,

завідувач навчально-методичного відділу 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook